Krzysiek Krzysztof Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Jak w tytule pokazuję w jaki sposób podłączyłem sobie sterowanie do dwóch wzmacniaczy / 4 kanały na przednie i tylne drzwi + wzmacniacz na subwoofer + REMOTE / w swoim RNS-E . KOSTKA - D . pin 13 Remote ( oznaczony jako plus przyłączeniowy do wzmacniacza ) KOSTKA - C : - pin 5 lewy tył ( oznaczony jako lewy sygnał z tyłu do wzmacniacza ) - pin 11 prawy tył ( oznaczony jako prawy sygnał z tyłu do wzmacniacza ) - pin 3 lewy przód ( oznaczony jako lewy sygnał z przodu do wzmacniacza ) - pin 9 prawy przód ( oznaczony jako prawy sygnał z przodu do wzmacniacza ) - pin 8 pociągnąłem masę i jeszcze mamy w kostce D pin 16 stały plus nie wykorzystany nie miałem tam pinu na przejściówce muszę dołożyć i sprawdzić bo potrzebuję pin oznaczany w innych radiach jako podświetlenie które potrzebuję podłączyć do pinu 15 w przekazniku multifunkcji do podświetlenia przycisków w kierownicy . Na wzmacniacz 4 kanałowy podłączam pin 3/9 czyli przód , a na subwoofer pin 5/11 czyli tył , mam nadzieję że się sprawdzi moja teoria że gdy bas będzie mi za bardzo buczał wtedy pokrętłem ustawię mniejszy sygnał na tył czyli wzmacniacz subwoofera nie musząc skręcać mocy na wzmacniaczu . Pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś skorzysta . Edytowane 31 Lipca 2017 przez Krzysiek Krzysztof dodanie rozpiski pinów
pawelosinski83 Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Spoko, ale straciłeś regulację przód-tył, nie lepiej podpiąć wzmacniacz suba pod przód, ustawić na nim filtr dolnoprzepustowy i po prostu regulować bas basem w RNS? Ewentualnie wykonać prosty regulator głośności (potencjomer) i puścić trzecią linię na wzmacniacz suba lub po prostu kupić wzmacniacz z "pilotem" kablowym. Edytowane 31 Lipca 2017 przez pawelosinski83
Krzysiek Krzysztof Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Opublikowano 31 Lipca 2017 (edytowane) Tak tylko ja nie podłączam instalacji audikowskiej mam jakąś nokię i w dodatku zgrzebaną nie będe tego rozpracowywał po prostu kładę nowa chyba o to Tobie chodziło że straciłem regulację przód ??? bo nie zrozumiałem Edytowane 31 Lipca 2017 przez Krzysiek Krzysztof
pawelosinski83 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Przeczytałem jeszcze raz powoli, źle zrozumiałem za 1 razem... Właśnie o takie podłączenie do masz mi chodziło, tylko z subem wziętym z przodu, ale to już bez znaczenia... PozdroWysłane z Tapatalka
Krzysiek Krzysztof Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2017 2 godziny temu, pawelosinski83 napisał: Przeczytałem jeszcze raz powoli, źle zrozumiałem za 1 razem... Właśnie o takie podłączenie do masz mi chodziło, tylko z subem wziętym z przodu, ale to już bez znaczenia... Pozdro Wysłane z Tapatalka Coś czasem uda mi się zrobić :-) Pozdrawiam i powodzenia a tak przy okazji mam ciekawostkę , zrobiłem z popielniczki fajną rzecz . U mnie w autku nie pozwalam palić i kiedyś jak sie w starym autku paliło to ci z tyłu zawsze zostawiali pety albo popielniczkę wypchana papierami , chusteczkami zlikwidowałem popielniczkę i ...... zobacz sam zegar i usb dom ładowania tel i innych urządzeń
pawelosinski83 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Lóks gód :-DWysłane z Tapatalka
Krzysiek Krzysztof Opublikowano 22 Października 2021 Autor Opublikowano 22 Października 2021 W dniu 31.07.2017 o 13:44, pawelosinski83 napisał: Spoko, ale straciłeś regulację przód-tył, nie lepiej podpiąć wzmacniacz suba pod przód, ustawić na nim filtr dolnoprzepustowy i po prostu regulować bas basem w RNS? Ewentualnie wykonać prosty regulator głośności (potencjomer) i puścić trzecią linię na wzmacniacz suba lub po prostu kupić wzmacniacz z "pilotem" kablowym. Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś - ,, Spoko, ale straciłeś regulację przód-tył, nie lepiej podpiąć wzmacniacz suba pod przód, ustawić na nim filtr dolnoprzepustowy i po prostu regulować bas basem w RNS? '' i jest ok dzięki za podp. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi