arkadiusz.nas Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Cześć, Mam szybkie pytanie... Czy opłaca się instalować DP do 2.0 ALT? Czytałem, że w silnikach bez turbo może nawet wystąpić spadek mocy. Mam na oku DP o średnicy 2.75, czy taki będzie odpowiedni? W jaki sposob zmienia się odgłos silnika? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś kto ma DP nagrał filmik prezentujący odgłosy silnika na zewnątrz. Pozdro PS. Cały pomysł DP wynika z tego, że zanim silnik nie rozgrzeje się do 90C to na gazie silnik gaśnie. Gaz regulowany juz 2 razy, cewka wymieniona, wszystkie świece wymienione, "gruszka" jest ok, przepustnica wskazuje ponad 100g wiec jest ok... Mam tylko błąd katalizatora w komputerze, nic więcej...
error32856 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 ja bym proponował rozwiercić starego kata lub wywalić cały środek dać emulatora sondy i zobaczyć jak będzie, koszty jakie poniesiesz to emulator sondy który kosztuje niedużo w porównaniu z DP a nawet jakbyś później montował DP to emulator i tak Ci się przyda.
error32856 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Cytuj PS. Cały pomysł DP wynika z tego, że zanim silnik nie rozgrzeje się do 90C to na gazie silnik gaśnie. Gaz regulowany juz 2 razy, cewka wymieniona, wszystkie świece wymienione, "gruszka" jest ok, przepustnica wskazuje ponad 100g wiec jest ok... Mam tylko błąd katalizatora w komputerze, nic więcej... A jak na benzynie??
arkadiusz.nas Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Na benzynie nie zgaśnie, może minimalnie szarpnąć ale też sporadycznie.
Falcone Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 mało prawdopodobne żeby katalizator był przyczyną gaśnięcia silnika na lpg
arkadiusz.nas Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Hmm, co do wyprucia wnetrzności katalizatora to słyszałem że odgłos silnika później jest nie do zniesienia. Falcone, wiesz może gdzie szukać przyczynygaśnięcia kiedy w komputerze mam tylko błąd kata?
error32856 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 10 godzin temu, arkadiusz.nas napisał: Hmm, co do wyprucia wnetrzności katalizatora to słyszałem że odgłos silnika później jest nie do zniesienia. Tutaj zdania są podzielone bo wielu twierdzi że prawie nie odczuwa zmian, a i tak chcesz wywalić kata wiec nie wiem w czym problem.
Rekomendowane odpowiedzi