Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI S5 8T SPORTBACK 3.0TFSI 333KM S-TRONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprzedałem swoje poprzednie A5 i postanowiłem kupić coś mocniejszego ale nie koniecznie nowszego.  Wcześniej słyszałem różne opinie na temat swojego auta, że np jest 3.0TDI ale ośka i manual, wiem wiem audi bez q to nie audi. Dlatego postanowiłem zmienić na coś w quattro i tym razem z benzynowym silnikiem. Rozważałem 2.0TFSI, pojeździłem i w manualu i automacie ale to jeszcze nie to. Wybór padł na AUDI S5, wg mnie i wielu innych użytkowników jak np gregor10 jest to bardzo dobry silnik, a przede wszystkim podatny na modyfikacje na czym mi zależało i fajnie brzmi jak na V6.

Troszkę o samym aucie:

AUDI S5 z 2010r. przebieg 102 tysiące (wygląda na to że oryginalny), wersja SPORTBACK. Audi sprowadzone ze Szwajcarii.

3.0TFSI 333KM skrzynia S-TRONIC

Wyposażenie:

- Audi Drive Select

- B & O

- Skóra czerwono-czarna

- KEYLESS GO

- MMI 3G

- BIXy i LEDy

- Czujnik zmierzchu i zmroku

- Podgrzewane stołki

- Klima dwustrefowa

- Fotochrom

- Czujniki parkowania

Modyfikacje:

- Plan na zwiększenie mocy

- Dekor wokół zegarów BLACK PIANO

- Wymiana olejów filtrów świec (normalne po zakupie)

- Zderzak przód RS5

- Pozbycie się emblematów zewnętrznych

- Detailing wnętrza i karoserii

Niżej kilka zdjęć, zaraz po przyjeździe.  Za jakiś czas porządna sesja.

IMG_7672.JPG

IMG_7722.JPG

IMG_7664.JPG

_DSC5980.JPG

_DSC5982.JPG

_DSC5986.JPG

_DSC5975.JPG

_DSC5992.JPG

_DSC5996.JPG

_DSC6003.JPG

_DSC6006.JPG

_DSC6005.JPG

Edytowane przez domek92

Opublikowano
Dnia 16.05.2017 o 08:43, domek92 napisał:

Z przyczyn osobistych niestety jestem zmuszony sprzedać AUDI.

To była dobra bajka :grin:

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, komoornik napisał:

To była dobra bajka :grin:

poniekąd każda sytuacja jest osobista, a zacząłem budować dom, a chwile miałem dwie na raz więc białą wolałem pogonić ( poza tym wyśmiałeś mnie jak kupiłem 3.0TDI bez q;))

Opublikowano

Wyśmiewać, nie wyśmiewałem.

Ale gratuluję zakupu, fajnie że udało Ci się (co prawda metodą prób i błędów) dojść do tego że takie 3.0 TDI w FWD nie ma sensu :)

Opublikowano
  • Autor

dzięki ;) ale jednak wyglądem wygrywała biała :decayed:

Opublikowano
  • Autor

przymiarka zderzaka RS ;)

20170714_191528.jpg

Opublikowano

To zamiennik ? Widzę, że nadkola zostały bez zmian.

Opublikowano

Na początku gratuluje zakupu.Coraz więcej ludzi przechodzi z diesla na mocna benzynę,sam zastanawiam się nad tym słysząc,jak jeździ i brzmi 534 konne S5 w mojej okolicy.Widze ze te same felgi już na trzecim aucie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, Kopter napisał:

To zamiennik ? Widzę, że nadkola zostały bez zmian.

nadkola zostały, z tego względu że kupiłem uszkodzony zderzak RS i od zwyklaka, z kumplem który spawa plastiki pobawiliśmy się troche i to co nam wyszło widać na zdjęciu, oczywiście już polakierowany ;) mam teraz problem z pokrywą pod chłodnicami bo ni huhu nie pasuje. Musze coś pokombinować ;)

3 godziny temu, zbylus00 napisał:

Na początku gratuluje zakupu.Coraz więcej ludzi przechodzi z diesla na mocna benzynę,sam zastanawiam się nad tym słysząc,jak jeździ i brzmi 534 konne S5 w mojej okolicy.Widze ze te same felgi już na trzecim aucie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja tak grubo nie będę szedł jak gregor z tego względu że mam inne wydatki, ale coś tam bym chciał pomodzić jeśli chodzi o moc. Lecz najpierw skupie się na wyglądzie zewnętrznym i wnętrza. Owszem wzór felg ten sam lecz w pierwszej A5 były to 19" z RSQ3 jeśli się nie mylę, a te co mam teraz siedziały w białej i odrazu po przyjeździe S5, biała dostała ROTORy a tutaj siadły te. I szczęśliwy nabywca białej cieszy się ROTORAmi które miały być w fazie końcowej na S5. Wiem wiem, troche namotałem ale jeszcze nie jedne felgi będą na S5 bo hobbystycznie lubię je często zmieniać ;)

Jeśli chodzi o samo S5 jestem mega zadowolony, lecz jak ją dopadłem to nie mogłem zejść poniżej 22L/100KM, teraz już jest lepiej i wychodzi mi ok 16-17L.  Nie wiem czy zdecydowałbym się na S5 gdybym na codzień nie jeżdził multivanem w dieslu, bo by mnie trochę skrobała po portfelu jazda S5 :D

Opublikowano

17L ? to ile na baku robisz tym S5 ?

Opublikowano

...a ja myślałem, że 300 do rezerwy irytuje ;-) widze, że 3.0 musi mieć na bogato żeby nie popłynęło... da się w trasie poniżej 10 zejść? (żeby nie trzeba było szukać stacji co 1.5 godziny na autostradzie?)

Opublikowano
16 godzin temu, was002 napisał:

...a ja myślałem, że 300 do rezerwy irytuje ;-) widze, że 3.0 musi mieć na bogato żeby nie popłynęło... da się w trasie poniżej 10 zejść? (żeby nie trzeba było szukać stacji co 1.5 godziny na autostradzie?)

W trasie 160-170 autostrada pali 10.7-11.5 litra. 

Przy 150 9.8-10.2 

przy 180-200 12-13.7l mowa o prędkościach stałych na tempomacie przez X kilometrów w moim przypadku jest to 460 w tym 40km Wiochami..;) 

jak dla mnie odpukać silnik bomba;) w mieście normalna jazda bez szaleństw 11-13.6 w zależności od natężenia ruchu mowa o przeciętnym..;)

Edytowane przez Binek1.8T

Opublikowano
  • Autor

to u mnie jest coś nie tak, kiedyś wypadłem w trase to 100km/h max jechałem to zszedłem do 9L. W mieście jak jeżdżę oczywiście dynamicznie to robie na baku coś właśnie ok 300km, mega irytujące :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

chyba że w poliftowych coś zmienili z paliwożernością, kumpel ma BMW 335i w manualu i tyle samo pali co moje S5. 

Opublikowano

Miasto miastu nie równe..;) 14-15l tez sie zdarza ;) 

przy trasie 90-100 na spokojnie potrafi mi zejsc do 8l/100 ale to naprawdę muskanie gazu ;) z tempomatem :facepalm:

az wstyd sie przyznać:decayed:

no ale ja robię 50-60k rocznie. 70% autobahna. 

Edytowane przez Binek1.8T

Opublikowano

robicie jakieś statystyki czy patrzycie po kompie? ;) Ja mam (to się jakoś brzydko nazywa po polsku) "fioła" jeśli chodzi o statystyki... 331...341...366...398 (trasa),333...316... tyle mam między tankowaniami... czwórkę z przodu widziałem może z raz... :P ale mało jeżdżę, a autostrady mają limit 140, więc nie ma gdzie jeździć dłużej 100 czy 120km/h żeby to zbić (średnia 13.77 wyliczona na wskazaniach dystrybutora, więc raczej dokładna).

Opublikowano
  • Autor

ja patrze na kompa, nie sprawdzałem nigdy ile faktycznie od tankowania do tankowania i żebym wyliczał na kalkulatorze. Przyjąłem że 333KM musi tyle palić, poza tym jak miałem 3.0TDI stronic w tej budzie to miałem średnią 10,5L. Mam merca W124 coupe E220 czyli 2.2 w benzynie w automacie to też pali ok 11L

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj wpadło mi w ręcę coś takiego od polifta, gość sprzedał mi jeszcze cały wybierak. Zmieniał może ktoś taką gałkę? Dużo zabawy?

20706442_1623336887738802_2055584129_n.jpg

Opublikowano

Graty nowego wozidla. Motor pełen sztos!!

Co do gałeczki zabawy jest trochę. Albo wymiana wybieraka albo przeróbka obecnego zeby oczko w wybieraku było skierowane w wlasciwym kierunku czyli obrócenie końcówki wybieraka o 90stopni. 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, edraven napisał:

Graty nowego wozidla. Motor pełen sztos!!

Co do gałeczki zabawy jest trochę. Albo wymiana wybieraka albo przeróbka obecnego zeby oczko w wybieraku było skierowane w wlasciwym kierunku czyli obrócenie końcówki wybieraka o 90stopni. 

dzięki wielkie ;)

Właśnie gość mi dał wybierak, trzeba pewnie cały tunel wyciągnąć? A od spodu auta trzeba coś wykręcać>?