Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Padająca pompa paliwa/vacuum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj chcac przeczyścić pompki,zrobiłem sobie pojemnik z liquil moly,do tego przewody

Wszystko poskręcane na opaskach aby nie było nieszczelności

A wiec przejdźmy do problemu,auto nie chce zassac paliwa ze zbiorniczka na zewnętrz,tak jakby nie miało wgl siły,trochę paliwo podciągnęlo i koniec gdy jednak mam przewody połączone normalnie na filtrze to auto pali normalnie,szarpie przy wyższych obrotach,bipy minusowe czyli gdzieś jest brak paliwa 

CZy może być to spowodowane,padająca pompa paliwa/vacuum,a może coś innego ?

Jest możliwość zamontowania pompy tandemowej z metalowa uszczelka gdy mam ze zwykła ?  

Opublikowano
48 minut temu, mati1354 napisał:

Czy może być to spowodowane,padająca pompa paliwa/vacuum,a może coś innego ?

Tak, wygląda to na padniętą pompę paliwa w pompie tandemowej ( zakładając oczywiście że od naczynia do tandemu wszystko szczelne :decayed: ).

52 minuty temu, mati1354 napisał:

Jest możliwość zamontowania pompy tandemowej z metalowa uszczelka gdy mam ze zwykła ?  

Tak nowsze tandempompy od silników 1,9 a także 2,0 tdi 8V na metalowej uszczelce pasują bez problemu :hi:

Opublikowano

1,9 ma w baku pompę wstępną która pcha paliwo do pompy przy głowicy, ty nie podałeś tego paliwa pod ciśnieniem więc nie zapalił. Pompa tandemowa nie ciągnie sama paliwa, a jeżeli nawet to w bardzo małym stopniu

Opublikowano
12 minut temu, GOLI napisał:

Pompa tandemowa nie ciągnie sama paliwa, a jeżeli nawet to w bardzo małym stopniu

Nie jest to prawda, pierwsze PD-ki nie miały wstępnych elektrycznych pompek w zbiorniku i sprawne tandemy pięknie same zasysały paliwko ze zbiornika :decayed:

Oczywiście obecność sprawnej pompki zasilającej w zbiorniku pozwala tandempompie na komfortową pracę nawet gdy jest w pewnym stopniu zużyta, albo po stronie ssącej układu zasilania mamy minimalną  nieszczelność .

Żeby nie być gołosłownym, w A2 2001 z AMF-em pompki w zbiorniku nie ma, a jak padła tandempompa to zamontowałem Lukasa z 2009 roku na blaszanej podkładce i od trzech latek śmiga bezproblemowo :decayed::hi:

Opublikowano

Dokładnie. W Awx 2002 miałem uszkodzone zasilanie pompy w zbiorniku i o tym nie wiedziałem bo wszystko było ok.

Opublikowano

Pompa w zbiorniku jest po to aby obniżyć temperaturę paliwa wracajacego, bardziej niż po to żeby podawać wstępne ciśnienie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka