Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AWX/BPW] Luzna redukcja / przejściówka Turbo - sprężarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie podczas wymiany turbulum  zauważyłem u siebie luzną przejściówkę na wąz od intercoolera przy turbosprężarce. Przejściówka na wąż jest oryginalna ma nowy oring i jest odpowiednio zabezpieczona. Lecz cała lata ,rusza się kiwa wychodzi z turbo na 2-3mm.Nie wygląda by była w jakiś sposób uszkodzona.

Czy tak ma być i jest to w normie? Czy podczas gdy turbo zaciąga powietrze przejścówka ,,zaciąga'' i wszystko się uszczelnia? Zdjęcie poglądowe>

przej.JPG

Edytowane przez BartoszBB

Opublikowano

Moja tez ma jakiś tam luz. Jeżeli nie widzisz na niej uszkodzeń to nie masz się czym przejmować.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Turbina szybkozłącze ma po stronie tłoczącej a nie ssącej :naughty:

Z biegiem czasu i przybywaniem kilometrów na liczniku luzy na szybkozłączach się powiększają i wszystko jest ok do puki jest szczelne. 

Jak już wymiana uszczelniacza nic nie daje to trzeba wymienić resztę , albo jakąś rzeźbę kombinować :D

Opublikowano
  • Autor
19 godzin temu, piotrsob1 napisał:

Turbina szybkozłącze ma po stronie tłoczącej a nie ssącej :naughty:

Z biegiem czasu i przybywaniem kilometrów na liczniku luzy na szybkozłączach się powiększają i wszystko jest ok do puki jest szczelne. 

Jak już wymiana uszczelniacza nic nie daje to trzeba wymienić resztę , albo jakąś rzeźbę kombinować :D

Zgadza się mój błąd jakby nie patrzeć turbulum tłocząc powietrze ,,wypycha'' redukcję przez co ciśnienie może spadać tym samym turbo słabiej dmucha. Czy uważacie że nowa redukcja / przejściówka typu hand-made z alledrogo powinna załatwić sprawę? Nie chciałbym się narobić , kupić nową redukcję i spotkać się ponownie z  tym samym problemem typu ,,to tak ma być''. Tymbardziej że nieraz gwizda mi turbinka właśnie tak jakby była jakaś nieszczelność w dolocie choć w błąd żaden komp nie wchodzi.