rs dziadek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Panowie pytanie do osób, które to już robiły. Którą podkładką kasuje się luz dyfra na wałku wychodzącym w kierunku skrzyni ( standardowy luz lewo-prawo przy kręceniu wałem napędowym) 21 czy 5 ? Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez rs dziadek
elektryk88 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Osobiście kasowałem luz podkładkami 7 oraz 5 przy czym zwiększając podkładkę 7 zmniejszałem o tyle samo podkładkę 5, dodatkowo kasowałem luz na mechanizmie różnicowym podkładkami 13.
rs dziadek Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Pamiętasz może jakiej grubości miałeś podkładki i o jaką wartość zmniejszyłeś?Chodzi mi o podkładkę 5 lub 7.
misiek95 Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 W dniu 21.08.2017 o 14:05, elektryk88 napisał: Osobiście kasowałem luz podkładkami 7 oraz 5 przy czym zwiększając podkładkę 7 zmniejszałem o tyle samo podkładkę 5, dodatkowo kasowałem luz na mechanizmie różnicowym podkładkami 13. Czy do wymiany 5 i 7 trzeba wywalac wszystko z dyfra czy wystarczy flansze odkrecic i wysunac tak jak do wymiany uszczelniaczy?
Emejcz Opublikowano 4 Grudnia 2018 Opublikowano 4 Grudnia 2018 W czym występuje poprawa po skasowaniu luzu?
elektryk88 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Do wymiany podkładek trzeba po kolei wszystko demontować od dekla bo inaczej łożyska nie wybijesz i nie dostaniesz się do podkładki nr 5. Nie pamiętam jakiej grubości miałem podkładki ale przy zmniejszaniu podkładki nr 5 zwiększałem nr 7. Zostało mi trochę podkładek część nowych a część dorabianych. Luzu całkowicie nie skasowałem bo bałem się przesadzić i zablokować dyfer a poprawa to nie było słychać tak metalicznego dźwięku przy szarpnięciu.
słoniu Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 W dniu 17.12.2018 o 22:02, elektryk88 napisał: Do wymiany podkładek trzeba po kolei wszystko demontować od dekla bo inaczej łożyska nie wybijesz i nie dostaniesz się do podkładki nr 5. Nie pamiętam jakiej grubości miałem podkładki ale przy zmniejszaniu podkładki nr 5 zwiększałem nr 7. Zostało mi trochę podkładek część nowych a część dorabianych. Luzu całkowicie nie skasowałem bo bałem się przesadzić i zablokować dyfer a poprawa to nie było słychać tak metalicznego dźwięku przy szarpnięciu. A gdzie takie podkładki regulacyjne dorwałeś?
elektryk88 Opublikowano 27 Marca 2019 Opublikowano 27 Marca 2019 Tu https://sklep.motorpolwroclaw.pl/sklep/index.php oraz dorabiałem tego czego nie było
Rekomendowane odpowiedzi