Mateoooo Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Siema, zastanawiam sie nad wywaleniem tłumika środkowego, robił ktos z was moze takie cos ? jak z dzwiekiem i ogolnie efektem ?
PRZEMEKC Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Podpinam się i zapytuję.. widzę że w moim 1.9 też leci środkowa pucha i ta myślę jak by to wyciąć i wstawić rurkę mianowicie wspawać bo na złonczki to raczej nie da się.. bedziee oki?? Chyba że elastyczny dać .. ale to chyba źle by było .. duzo głosniej raczej nie bedzie może.. albo nową puche z kwasu wstawić..gdzieś zakupić..hmm 1
Tomi 69 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Ja wywaliłem kata ,jest DP,wyleciał praktycznie cały układ wydechowy od kolektora do końca,czyli również środkowy tłumik a fabryczne tylne zastąpione z S4.I było w ch....za głośno!Wspawaliśmy przelotowy -środkowy i według mnie jest jeszcze trochę za głośno,chociaż kolega twierdzi,że teraz to słychać ją jak rasową RS .A4 b6 1,8T BFB. Oczywiście po modach.Od kolektora do końcowych ,kwasówka 2,75 cala.Więc kwestia gustu i indywidualnego podejścia.
Koliber731 Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Myślę, że kwestia gustu. Kumpel coś takiego robił i ja osobiście bym tego nie powielił. Ale jemu sie podoba.
tomekhxc Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Jeśli zostawisz ori końcowe puchy jest w miare ok , ale jeśli tylnie powymieniasz na jakies przeloty itp to głowa nie twoja
Kajan Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 ja u siebie wywalałem tłumik środkowy 1,8 Turbo AJL i jest delikatnie głośniejszy nic poza tym ?
Rekomendowane odpowiedzi