Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzynia biegów 5 do avf?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mogę założyć do 1.9tdi avf skrzynie 5 np z awx?Z tego co wiem avf-y wychodziły tylko z 6...

Opublikowano

Raczej nie podejdzie - inne sprzęgło. Ja bym szukał skrzyni 6 ale z nowszych A4. Tam 6 bieg jest dosyć długi nie to co AVF.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o auto z opisu i chcesz przejść z multi na 5b to nie ma żadnego problemu. Jeżeli z 6b na 5b to sprzęgło kompletne, rozrusznik, podpora turbiny i wybierak... to tak na szybko

Opublikowano
  • Autor

Mam założoną 6b z b7 2.0tdi.Mimo tego tragedia,na mieście cały czas zmieniasz biegi na 4 jadę 60km/h i mam 2tys obrotów...Parodia ta skrzynia 6...
Czyli jak przełożę całość skrzynia 5 dwumas sprzęgło itd to będzie działać normalnie w AVF?

Opublikowano

W sumie wątpie, żeby która kolwiek piątka miała dłuższy ostatni bieg. Poszukaj sobie rozpiski przełożeń skrzyń z b6 gdzieś w necie. Pewnie najdłuższa będzie 2.5tdi

Opublikowano

Nie wiem od jakiego 2.0 masz tą skrzynię, załóż skrzynię od 2.0tdi 170km brd jest długa i na krótkich odcinkach 6 biegu nie musisz używać jeździsz jak 5 biegową  

Opublikowano
  • Autor
Dnia 23.08.2017 o 15:16, misiek95 napisał:

W sumie wątpie, żeby która kolwiek piątka miała dłuższy ostatni bieg. Poszukaj sobie rozpiski przełożeń skrzyń z b6 gdzieś w necie. Pewnie najdłuższa będzie 2.5tdi

Mam założoną z b7 2.0tdi 140km

Opublikowano
  • Autor
Dnia 23.08.2017 o 08:51, misiek95 napisał:

Jeżeli chodzi o auto z opisu i chcesz przejść z multi na 5b to nie ma żadnego problemu. Jeżeli z 6b na 5b to sprzęgło kompletne, rozrusznik, podpora turbiny i wybierak... to tak na szybko

Dzięki kolego za konkretną odpowiedz.

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 25.08.2017 o 20:15, A4 B6 Multi napisał:

A czy do tej skrzyni 5b do silnika avf jest potrzebny adapler i co z czujnikiem walu bo kupilem caly swap z wiaska z silnika awx

Edytowane przez Dgserwis86

Opublikowano
3 godziny temu, Dgserwis86 napisał:

Jeśli chodzi Ci o pierścień dystansowy to w 5b go nie ma ,a czujnik wału jest w silniku ,a nie skrzyni 

Opublikowano

Czyli wkladam wiaske z awx do silnika avf i ma wszystko dzialac bo na szkrzyni jest czujnik od predkosci podpinac go no podobno umnie w avf predkosc czyta abs