Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wskaźnik paliwa !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 
Jestem nowy na tym forum i nie bardzo wiem czy ten temat powinien być w tym dziale jeśli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie tam gdzie powinien być !
A więc tak , kupiłem nie dawno Audi a4 b5 1.9 TDI Quattro 110KM i od początku pływa mi wskaźnik paliwa aczkolwiek jak zatankuje wyżej jak połowa baku to wskazówka aż tak bardzo nie pływa i wydaje mi się że dobrze pokazuje ale od czasu do czasu z jakieś 2 milimetry przejdzie w lewo albo prawo, a jak jest mniej jak pół baku to szaleje jak potuczona, na każdej dziurze spada do rezerwy pozniej do połowy a czasami to robi się tak że świeci "żydek" a wskazówka pokazuje pół baku, a więc wziąłem się za majsterkowanie, przeczytałem że możliwe iż tkwi problem w pływaku że możliwe że sie zawiesił albo coś i wystaczy go trącić ręką a wiec wzialem sie do rozbierania baku od góry czyli w bagazniku odkrecilem 3 srubki na krzyzaka pozniej wyciagnalem czujnik i zdjąłem 2 rurki do paliwa i odkręciłem czarna plastikowa nakrętke i wzialem sie za wyciaganie wszystkiego , mawiali ze wyjdzie razem z pompą i pływakiem , a mi to całe nie chce wyjsc przekrecalem i w prawo i w lewo i nic a wiec odchylilem troszeczke i poswiecilem sobie latarka pod spod i u mnie wgl nie wychodzi z pompa ani z plywakiem u mnie wychodza tylko i wylacznie rurki i przewody tylko jest taki problem że pod spodem idą do tego dziubka co wlewa nadmiar paliwa ida od spodu 2 rurki ktore uniemozliwiaja mi wyciagniecie tego wszystkiego bo są one poprowadzone w prawo pod otwor ktorym chce wyciagnac to wszystko, na dole baku widac jaki jakby wiatraczek do niego ida 2 przewody elektryczne i jest do tego zamocowany plywak od plywaka idzie w prawo cienki drut a do plywaka od czujnika ida tez 2 przewody eletrycznie a przewody od wiatraczka ida do wlewu nadmiaru paliwa, wiec u mnie calkowicie innaczej wszystko wyglada jak co pisali na roznych forach , prosze poradzcie co zrobic aby to wyciagnac wszystko albo zeby naprawic wskaznik, plywaka probowalem ruszyc srubokretem i on jest mocno przymocowany do tego wiatraczka a drucik lata sb lekkim luzem , pewnie nie bardzo wszystko kapujecie co napisalem ale nie wiem jak dokladniej to opisac ;/ Oczywiscie pierwszy raz rozbieram bak.