Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AHL - wymiana rozrządu w pojedynkę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, w związku iż na rozrządzie mam przejechane 70kkm chciałbym go wymienić. Dzwoniłem do mechanika krzyknął za robotę 350 zł. Zważając na to, że jestem majsterkowicz wszystko przy aucie robie sam i nurtuje mnie pytanie czy dam rade sam wymienić rozrząd. Nigdy w żadnym aucie się tego nie dotykałem. Mam dobre zaplecze narzędzi i warunki do tej operacji myślę aby zrobić to samemu. Czy jest to skomplikowane w tych silnikach ? Koła od wałka raczej tu nie trzeba blokować, po prostu ustawić wszytko na znaki, zdjąć stary pasek odkręcić napinacz, pompę wody i koło pasowe i pasek zdjęty.  Potem założyć nową pompę, przykręcić napinacz założyć pasek i go naciągnąć i wsio ? Czy jest jakaś kolejność operacji co pierwsze montować itp  ? Liczę na Waszą pomoc :)

Pozdrawiam 

Opublikowano

Dasz na pewno radę -rozrząd jest bardzo prosty a w dodatku wszędzie jest dużo filmów i opisów:)Mo pierwszy rozrząd był właśnie w mojej B5 w AHL-Zajęło mi to 5 godzinek-zwalałem cay przód. 

Opublikowano
  • Autor

Obecnie mój rozrząd wygląda tak : https://goo.gl/photos/6Bfg2uNA4oXhJH2K7 , przebieg 71 tyś także myślicie, że czas najwyższy na wymiane ? 

Opublikowano

Rozrządu na oko sie nie ocenia i powinno się wymieniać co 60 tys. lub 5 lat w zależności co szybciej nastąpi.