azq1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, rozrząd zmieniony na zestaw INA + pompa wody Dolz. Przebieg: 237.000 km Przed wymianą nie było słychać takiego cyklicznego dźwięku, jakby coś drgało (w załączeniu wideo). Moje pierwsze przypuszczenie, że to pompa wody i założyłem starą, lecz jest ten sam dźwięk. Zestaw rozrządu to zestaw z napinaczem mechanicznym, wcześniej był hydrauliczny (z trzpieniem). Rozrząd ładnie ustawia się na znakach (montaż zgodnie z podanymi momentami siły z instrukcji), samochód jeździ tak samo jak wcześniej, nie ma problemu z przyspieszaniem, nie zauważyłem różnicy w spalaniu. Przy okazji został wymieniony napinacz paska osprzętu, jak i sam pasek. Za sugestie z góry dziękuję. 20170824_192741_001a_s01.mp4 Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez azq1
przem8 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zapewne wina paska rozrządu. Tutaj mój przypadek i to, co na ten temat udało mi się ustalić
azq1 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Widziałem ten film na YT i właśnie o taki dźwięk chodzi. Nie pomyślałbym, że to może być wina paska. Bardzo Ci dziękuję za sugestie, bo chciałem jeszcze podmienić koło pasowe (co mnie nie przekonywało).
Piotr Korkosz Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Potwierdzam u mnie też po wymianie rozrządu na pasek ina pojawił sie ten dziwny dzwiek. Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi