Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Skąd pobrać sygnał otwarcia drzwi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skad pobrac sygnal otwarcia drzwi ?? Chicialbym wkoncu podlaczyc lampki w drzwiach, poniewaz wkoncu je wsadzilem tylko teraz gdze najlepiej sie wpiac z nmi ?

Opublikowano

Musisz zdjąć plastikową osłonę z przodu u kierowcy,na bocznym słupku, tam gdzie jest rączka do otwierania maski przedniej i tam zajdziesz kostki z przewodami gdzie możesz wpiąć się. Nie pamiętam dokładnie, który to jest przewód od drzwi, ale można łatwo go znaleźć miernikiem:)

Opublikowano

f16mysliwiec podrzucisz mi fotki jak Ci wyszly te lampki...

Opublikowano
  • Autor

Musisz zdjąć plastikową osłonę z przodu u kierowcy,na bocznym słupku, tam gdzie jest rączka do otwierania maski przedniej i tam zajdziesz kostki z przewodami gdzie możesz wpiąć się. Nie pamiętam dokładnie, który to jest przewód od drzwi, ale można łatwo go znaleźć miernikiem:)

Ale gdzie dokladnie się wpiąć w kturą kostke ktury kabel ??

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie, który to jest kabel i w której kostce. Trzeba sprawdzić to miernikiem elektrycznym lub zwykłą żaróweczką z dwoma kabelkami

Opublikowano

A jak wiem :) Bo się własnie męczę z alarmem. Jest to kostka brązowa, i kabel brązowo biały, lub drugi brązowo żółty.

Opublikowano
  • Autor

A jak wiem :) Bo się własnie męczę z alarmem. Jest to kostka brązowa, i kabel brązowo biały, lub drugi brązowo żółty.

Super dzieki ;)

Opublikowano

Tylko jest mały problem, bo na tym przewodzie mi się pojawia 6V zamiast 12?? Podejrzewam że to przez układ który działa z opóźnieniem wyłączania światła. Może ktoś wie czy jest inny kabel podający normalne napięcie 12 V w momencie gdy drzwi są zamknięte??

Opublikowano

Kolego ale te przewody są wysterowane przez 0 V.

Opublikowano

dokladnie cale sterowanie lampkami sterowane sa przez - a + podawany jest caly czas

Opublikowano

ja mam takie kostki

p1060854929x620mb6.jpg

tez zakladam podswietlenie

Opublikowano

W lewym słupku na dole, przy podnóżku ścigasz osłonę i jest wsio kabel, brązowo biały, tylko nie pamiętam jaka kolor kostki chyba któraś u samej góry, sterowanie masą.

Opublikowano

właśnie rozebrałem tą osłone... i teraz ide szukac tego kabla

Opublikowano

Jak znajdziesz to się podziel czy działa i powiedz czy masz opóżnienie wyłączania światła. Bo ja mam opóżnienie i widzi cały czas że drzwi są otwarte.

Opublikowano

Tez mam te lampki. Sam mialem zakladac ten temat ale widze ze nie trzeba :) f16myśliwiec jak zrobisz to opisz to tutaj zeby innym (patrz: mnie :naughty:) bylo prościej.

Opublikowano
  • Autor

Tez mam te lampki. Sam mialem zakladac ten temat ale widze ze nie trzeba :) f16myśliwiec jak zrobisz to opisz to tutaj zeby innym (patrz: mnie :naughty:) bylo prościej.

Jakt tylko znajde oryginalne lampeczki bo innych niechce wkladac bo bedzie lipnie wygladac, ori to ori ;p

Opublikowano

p.s. jeszcze mogłem lepiej pomyślec i wsadzic te lampki od migaczy :decayed: bo mam 2 takie i leża...

Opublikowano
  • Autor

p.s. jeszcze mogłem lepiej pomyślec i wsadzic te lampki od migaczy :decayed: bo mam 2 takie i leża...

Te w drzwi juz mam tylko te na nogi jeszcze szukam,one sa takie same jak te w drzwi tylko biale ehheeh

A instalke zrobie tak ze podlacze wszystkie lampki do tego brazowobialego przewodu i juz;)

Opublikowano

ale właśnie mogłem je wsadzic w nogi zamiast samych żarówek. w drzwiach przeraza mnie ciecie tapicerki :disgust: