jay_zzA4 Opublikowano 4 Marca 2007 Opublikowano 4 Marca 2007 Mam pewien problem, zaczynam go w nowym temacie poniewaz nic na ten temat nie znalazlem, a przez to nie moge zamknac lub otwrzyc auta :/ Problem mam taki, a mianowicie zamknalem wczoraj auto, dzisiaj przychodze przekrecam kluczyk i nic, od paru dni zauwazylem ze mi sie nie oswieca swiatlo w bagazniku, ani tez swiatlo w kabinie jak otwieram drzwi, czy gasze auto i wyjmuje kluczyk. Pompka centralnego sie nie odzywa. Prosze o pomoc nie wiecie co to moze byc ??? BARDZO PILNE !!! [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 07-03-2007, 10:26 ] temat źle nazwany był
jay_zzA4 Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Opublikowano 4 Marca 2007 Bezpieczniki sa dobre, poprostu czasem sie oswieca czasem nie :/ nie wiem co jest. Jest taka mozliwosc ze jezeli pompka zdechla, np zatarl sie silniczek to te swiatlo sie nie bedzie oswiecac ???
kapsel Opublikowano 5 Marca 2007 Opublikowano 5 Marca 2007 jest taka możliwość jak pompka nie działa to i światło może nie świecić jak nie uda ci się naprawic tej pompy to dostarcz ją do mnie zreanimuje chwasta
jay_zzA4 Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Opublikowano 7 Marca 2007 Ja juz nie wiem co sie w tym aucie robi, wszystko naraz, a zaczelo sie od tej pompki cetralnego, teraz doszlo to ze sie szyby czasem nie otwieraja, szyberdach wogole :/ ehhh zna sie ktos na elektryce w audi ?? ja sam jestem elektrykiem ale kurcze o audi wiem niewiele :/ moze kolega Kapsel sie zna co ???
szogun0 Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 W pompce centralnego jest zintegrowany moduł komforty, który odpowiada za oświetlenie wnętrza no i między innymi za szybki. Napraw pompkę, ruszy wszystko.
jay_zzA4 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 No i udalo mi sie to ogarnac aaa problem nie tkwil w pompce :/ tylko w kablach doprowadzajacych napiecie do niej, itd, itp. A mianowicie te kable ida pod podloga po stronie pasazera, i tez w slupku A jest schowana pomaranczowa 10 stykowa kostka, i ktos wczesniej byc moze poprzedni wlasciciel cos tam kobinowal z tymi kablami (ja to mam pecha jezeli chodzi o znajamosci elektryczne poprzednich wlascicieli :/) no ale wracajac do tematu, przed kostka byly one laczone tzn lutowane itd... i kurcze po zimie nazbieralo sie tam wilogi (az za duzo) i poprostu to wszystko pognilo :/ ale doporowadzilem to do porzadku, wszystko wysuszylem, oczyscilem, polaczylem na nowo tak jak powinno to byc i dziala wszystko cacy :-) 5 godzin mi to zajelo ale dziala :-) aaa przy okazji rozbierania tapicerki, progow... podlaczylem sobie wzmacniacz+subwoofer :-) 5 godzin mi to zajelo ale dziala :-) I dzieki za pomoc urzytkownikom Forum a szczegolnie Kapslowi :-) Jezeli bede mial kiedys problem z pompka to napewno sie do Ciebie zglosze oczywiscie nie zapeszajac.
kapsel Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 Gratuluje udanej roboty to napięcie o którym mówiłeś 3-5 V to było przez tą kostkę poprostu nie było dobrego przejścia
jay_zzA4 Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Opublikowano 11 Marca 2007 No dzieki :-) wlasnie wiem, ze to przez to bylo tam takie napiecie :/ Ale jest dobrze juz :-)
Rekomendowane odpowiedzi