Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia Concert na nieoryginalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam dylemat w związku z wymianą radia. Uprzedzam, jestem zielony jeśli chodzi o takie sprawy nigdy wcześniej tym się nie zajmowałem. Wiem, że potrzebuje adapter głośnikowy do systemu aktywnego i separator antenowy, ale nie wiem czy tą żółtą kostkę pokazaną na dwóch zdjęciach wepnę w jedno z tych gniazd czy potrzebuje jeszcze jakąś przejściówkę?

1.jpg

2.jpg

3 (2.jpg

Opublikowano

Ta żółta kostka to złącze antenowe fakra od diversity. 

Możesz zastosować patent jaki ja zrobiłem u siebie czyli kupić separator z dwoma wejściami fakra i jedną przejściówkę (antenowe na fakra) 

Ja kupiłem taki separator:

http://allegro.pl/separator-wzmacniacz-2x-fakra-diversity-audi-vw-i6543644798.html

I taką przejściówkę:

http://allegro.pl/adapter-antenowy-audi-vw-din-wtyk-fakra-gniazdo-i6172018436.html

Te gniazda na nowym radiu to wyjścia na wzmacniacz. 

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano
  • Autor

Czyli chodzi o coś takiego?

5.jpg

Opublikowano
  • Autor

Sorry nie zauważyłem. Dzięki bardzo za odpowiedź

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/zestaw-montazowy-audi-a4-ramka-glosniki-tyl-klucze-i5360242694.html

Tak naprawdę myślałem, że skończy się na takim zestawie bo i tak stacje radiowe łapie mi tylko jak ma kaprys. Zależy mi głównie na tym, żeby grało z USB i AUX. Myślisz, że jak nie kupię tego separatora który mi podesłałeś to nie stanie się nic złego poza tym, że nie będzie mi już szukać żadnej stacji radiowej

Opublikowano

I wtedy jedno pod żółte,  drugie przez przejściówkę do zwykłego antenowego,  niebieski do remote antena (auto antena)  w radiu na nim pojawi się zasilanie po włączeniu radia. 

Opublikowano

Też powinno działać może jednak odbierać słabiej. 

Jak radio słabo łapie poczytaj wątki o poprawie odbierania radia.  

Możesz mieć uszkodzony wzmacniacz antenowy,  w profilu widzę że masz sedana więc wzmacniacz antenowy masz pod listwą nad tylną szyba -  wyciąga się ją łatwo, ale trochę siły trzeba włożyć.  

Ostatnio w siostry b6 przestało odbierać pomogło założenie klipsów na wzmacniacz w miejsce mikropęknięć i odpięcie kabla masowego idącego od wzmacniacza do dachu.  

Ponadto warto przeczyścić styki pomiędzy wzmacniaczem a szybą. 

Opublikowano
  • Autor

Dobra dziękuję Ci bardzo za pomoc teraz wiem już o co chodzi :D sprawdzę też ten wzmacniacz antenowy

Edytowane przez sook.ol

Opublikowano
  • Autor

Dobra mam radio, przejściówki i wszystko co potrzebne tylko brak zasilania ze stacyjki. Mam tylko prąd stały na niebiesko czerwonym kablu A nie chce tak robić. Dodam że na oryginalnym radiu było wszystko ok, ale tam pewnie szło komputerowo. Jak to obejść ? 

Opublikowano

Albo robisz mostek po stronie radia gdzie powinno wchodzić 12v stałe i 12v po zapłonie i podpinasz w stałe 12v z instalacji wtedy radio będzie musiało być włączane i wyłączane przyciskiem radia lub z tego wątku robisz 12v po stacyjce:

https://a4-klub.pl/topic/74297-12v-do-radia-po-stacyjce/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam pytanie, chce zamienic radio concert2 + na nieoryginalne. Nowe radio ma wyjscie na 4 glosniki po 45 wat. jak to spiac w a4b6 z aktywnym tylem by nic nie uszkodzic, a jednoczesnie by to dzialalo? 

Edytowane przez troudyl

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 19.03.2018 o 10:41, troudyl napisał:

witam mam pytanie, chce zamienic radio concert2 + na nieoryginalne. Nowe radio ma wyjscie na 4 glosniki po 45 wat. jak to spiac w a4b6 z aktywnym tylem by nic nie uszkodzic, a jednoczesnie by to dzialalo? 

Odświeżam temat.

W A4 B6 mamy instalację Fakra czy ISO. Chodzi o podłączenie odpowiedniego adaptera canbus do sterowania z kierownicy niefabrycznym radiem np. Pioneer.

Jaki adapter zatem zakupić aby wszystko działało. (fakra cy iso)?