Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem po podpieciu licznika Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z licznikiem a konkretnie ze wskazówką temperatury silnika i predkościomierza  . Wpadłem na pomysł wymiany tarcz zegarów z fabrycznych na S4 . Wszystko przebiegło wzorowo do momentu podpięcia licznika . Przekręciłem zapłon i wskazówki od temperatury silnik i predkościomierza opadły na sam dół tarczy , czyli obecnie wskazania są błędne.  Dodam że odlączylem aku na czas wymiany . Co z tym fantem zrobić ? 

Edytowane przez alienv8
Błędny tytuł

Opublikowano

Pierwsze co upewnij się,  że wszystkie kostki są prawidłowo podpięte.  

Podłącz pod komputer sprawdź błędy w instrumentach i zrób test licznika.

Jeżeli wskazówki nie ruszą podczas testu to najprawdopodobniej doszło do ich mechanicznego uszkodzenia.  

Opublikowano
  • Autor

Kostki wpięte prawidłowo i zabezpieczone . Odczyt błędów nie pokazuje nic związanego z licznikiem.  Podczas testu licznika wskazówka temperatury obraca się do 100 stopni po czym wraca i spowrodem wędruje ale nie na 90 stopni tylko zostaje na pozycji 70 stopni. Wskazówka obrotów silnika pełna sekwencja i zostaje na 3 tys obrotów .Wskazówka predkościomierza obraca się do pozycji 240 km/h po czym wraca poniżej 0 i wedruje na pozycję 70 km/h . Wskaźnik poziomu paliwa jest ok.

Opublikowano
  • Autor

Tak wskazówki ściągnąłem do wymiany. Zrobiłem taki motyw że podczas testu licznika w momecie kiedy wskazówki powinny być w pionie ustawiłem ręcznie te które nie były.  Wszystko przy podpiętym liczniku pod instalację i VAGU. Lecz po złożeniu wszystkiego niby wszystko ok , zamykam samochód  na 10 minut wracam , otwieram drzwi,  przekręcam zapłon a wskazówki od temperatury i predkościomierza uciekają na sam dół tarczy . Dwa razy to powtórzyłem i za każdym razem wskazówki lecą w dół tarczy. 

Opublikowano

To tu niestety moja pomoc się kończy, może ktoś bardziej doświadczony pomoże. 

Powodzenia 

Opublikowano

Może mojego Fazii pomoże . Napisz do niego.