Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Jak naładować akumulator ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto jak w podpisie i mam pytanie jak podladowac aku tzn czy wyjmowac czy na podpietych klemach w aucie ladowac??!!

Kolega mowil ze moze sie cos stac z kompem i mi potem auto nieodpali

Auto przed zakupem sprawdzalem w serwisie i napiecie bylo 11,47 (stalo przez jakis czas)

Pojezdzilem 2 dni i bylo juz 12,36 ale to mnie nie satysfakcjonuje idzie luty moga byc mrozy i mi nie zapali

takze jak ladowac?!!

:D

Opublikowano

odłączyć kleme i ładować :good:

Opublikowano

Najlepiej drugim aku zrobić podtrzymanie prądu a ten wyjąć do ładowania.Ja osobiście ładuję bez wyjmowania i jak na razie wszystko ok.

Opublikowano

• jest niebezpiecznstwo przepiecia z sieci energetycznej.
  • nalezy przynajmniej odpiac kleme "+"
  • uwazac aby nie zrobic zwarcia i nie doprowadzic do pozaru. bezczniej wymontowac aku.
  • odpiecie akumulatora nie wiaze sie z zadnymi konsekwencjami. po podalczeniu bedzie swiecic kontrolka ESP, ktora zgasnie po przejechaniu kilkuset metrow

Opublikowano
  • Autor

Po prostu kolega mnie nastraszyl ze moze cos sie stac z kompem i potrzebna bedzie laweta stad moje pytanie tutaj

Nie mialem jeszcze kontaktu z taka technologia :D

Jak silnik chodzi to jest 14,5 14,3 czyli ladnie laduje

Czy jak pojezdze troche to sie sam naladuje?

Rano dzisiaj patrzylem 11,8 i ladnie od razu zapalil

Opublikowano

Jak jedziesz to ładuje , na krótkiej trasie podładuje ale jak zrobisz dłuzszą trase to go naładuje.

Opublikowano
  • Autor

codziennie robie po ok 100-120 km wiec moze dojdzie do siebie

Opublikowano

codziennie robie po ok 100-120 km wiec moze dojdzie do siebie

Jak robisz 2x50-60 km to sie naładuje a jak robisz 50-60x2km to Ci padnie

Opublikowano
  • Autor

to 1 :P inaczej benzynke bym kupil :)

Opublikowano

Na Allegro jest urządzenie o nazwie Computer Memory Saver CMS1 kosztuje grosze,a idealnie podtrzymuje pamięć komputera. Wpina się do gniazda zapalniczki , a wychodzące z niego przewody do drugiego akumulatora.

Opublikowano

poprawcie mnie jesli cos pokrecilem ale nie rozumiem sensu ladowania sprawnego akumulatora w aucie ze sprawna instalacja i jezdzacym codzienne trasy...

przeciez po takiej trasie masz aku naladowany i nic wiecej z nim nie zrobisz, moze podniesiesz mu napiecie na pare godzin, a potem i tak wszystko wroci do normy...

ladowanie w aucie jest moim zdaniem w 100% wystarczajace i nic sie nie zmieni.

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki wszystkim za odpowiedzi :)

Opublikowano

piotreki

jak normalnie kręci i ma odpowiednie ładowanie to nie kombinuj. Tylko wsiadaj i jedź a sam go doładuje ile trzeba

Opublikowano
  • Autor

wszystko normalnie dziala, pali na styk, ale w lutym zapowiadaja mrozy :> i nie chcialbym nieodpalic kiedys rano

Opublikowano

wszystko normalnie dziala, pali na styk, ale w lutym zapowiadaja mrozy :> i nie chcialbym nieodpalic kiedys rano

Ale jak masz normalne ładowanie, akumulator nie szwankuje to nie wiem czym sie martwisz... Na żaś możesz wymienic, ale to dodatkowe niepotrzebne koszty

A jak Ci nie odpali to wtedy będziesz miał pewność, że aku jest do wymiany

U mnie było w styczniu przez tydzień po -20, auto nie odpalane przez ponad 4 doby, wsiadłem, zakręciłem jakieś 8-10 razy i zapalił. Ale akumulator burzył, jakby odmówił posłuszenstwa to wtedy bym myslał o wymianie...

Opublikowano
  • Autor

nie to ze sie martwie, ale zawsze wole zapytac ( nie wszystko wiem) i byc przygotowanym na wszelkie niespodzianki :)

wszystkim dziekuje za odpowiedzi :)