Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zestaw najodpowiedniejszy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę w sprawie nagłośnienia w moim Audi A4 B5, sedan. Więc tak, postanowiłem trochę podrasować audio z tego powodu że nie jestem zadowolony z obecnego :-/ . Mam radyjko Alpine 101r (daje bardzo dobrze jak się domyślacie :-) ) , głośniki z przodu z powodu awarii oryginalnych mam od Opla (trochę niebardzo) z tył mam oryginał Audi. Teraz tak, chciałbym założyć nagłośnienie Bose ale zastanawiam się czy nie dać samych głośników Bose a suba kupić oddzielnie jakiś lepszy. Bo ja lubię dosyć mocny bas, nieraz bardzo mocny i nie wiem czy ten z Bose by mi odpowiadał. Radzilibyście kupić subwoofer pasywny i podpinać do wzmacniacza z Bose czy lepiej kupić aktywny z wbudowanym wzmacniaczem i tamten zostawić tylko dla głośników albo nie wsadzac go wcale? Zależy mi na dobrym graniu i zaje...ym basie więc wiecie :) .

PS. Ostatnio siedziałem w Jaguarze XF i tamten miał oryginalny subwoofer (pod kołem zapasowym chyba) i muszę powiedzieć że było czuć jak tylne siedzenia wibrują i dla mnie to było to. Mocny konkretny bas a i głośniki dobrze dawały. 

Dzięki za odpowiedzi :)

Edytowane przez pawelp1320

Opublikowano

Jak lubisz bas konkretny to na bose go nie uświadczysz, kup wzmak i sub, połóż nowe kable

Opublikowano
  • Autor

Czyli subwoofer pasywny + wzmak do kupienia? A z kablami o co chodzi? 

Opublikowano
  • Autor

Aha i głośniki Bose zostawić? 

Opublikowano

Kable o większym przekroju. Wzmacniacz , a do nich odpowiednie głośniki . Bose za słabe jeśli chcesz mieć Mocny bass. 

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem, czyli sam sub nie wyda jak dam głośniki Bose tylko i właśnie głośniki muszą być lepsze basowo? 

Opublikowano
  • Autor

Bo powiem wam szczerze że zależało mi trochę na tych glosnikach Bose bo znajomy chce mi je tanio sprzedać :/ zresztą cały zestaw ma jak coś. Dlatego chciałem głośniki Bose zostawić ( napewno lepsze od tego co mam teraz ) i założyć subwoofer aktywny w bagażniku 

Edytowane przez pawelp1320

Opublikowano

jesli chcesz mieć bas to ci z tego zestawu bose tylko przednie głosniki zostaną, ewentualnie tylne jak zrobisz samodzielnie instalacje pod radio niefabryczne, pod fabryką potrzebny jest wzmacniacz, bo to głosniki aktywne, jak wydzielisz z niego sub fabryczny to bedą 4 głosniki i twój sub, jak zostawisz ori sub i dodasz swój to będzie kaplica w brzmieniu

Opublikowano
  • Autor

Instalację samemu da radę zrobić bo mam znajomego co to ogarnie, ale tego co zrozumiałem to w moim radiu po zrobieniu samemu instalacji założę przód + tył Bose (same głośniki) bez wzmacniacza i dodatkowo jakiś wybrany przeze mnie sub do bagażnika? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem bo nie robiłem tego wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

Aha bo nie napisałem jeszcze że ten subwoofer który planuję to skrzynka basowa albo tuba, a nie tylko zamiana głośnika na inny w subie Bose.

Opublikowano

no to bose ci do tego nie potrzebne, wystarczą same głosniki w drzwi jak niechcesz zmieniać na jakieś 16ki

Opublikowano
  • Autor

W drzwi i w półkę bo to przedlift. Czyli Kowi87 jak proponujesz tak prosto mówiąc? Zostawić głośniki takie jakie mam (podpięte bezpośrednio pod radio niefabryczne) i wrzucić skrzynkę do bagażnika?

Opublikowano
  • Autor

Zielony jestem w tym całkiem XD i musicie mi tłumaczyć pokolei :)

Opublikowano

Tak proponuje, albo te głosniki bose spiąc na instalacji nokii, przerobić kostki

Opublikowano

Ja to bym dał standardowo i najłatwiej jak idzie.
Wzmacniacz  4 kanały, dwa kanały ciągniesz odpowiednio do przednich drzwi (Lewych i Prawych) i wkładasz tam głośniki np. jakiegoś Rockforda 130mm jeśli nie chcesz się bawić w przerabianie. Następne dwa kanały mostkujesz i dajesz na skrzynie w bagażniku.
Bose i jego przeróbkę bym odpuścił bo to na moje strata czasu.
A jak masz bose za dobry hajs to weź i pogoń dalej.

Edytowane przez Brzeziak