Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie 1BA, wylany tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie springow i amorkow w mojej B6. Jak widac w załączniku nie siedzi ona idealnie a planuje kupic koła 17 cali i wtedy by juz było naprawde źle ;/ Stad moje pytanie kupic uzywane zawieszenie 1BE z 1.9 tdi badz 2.0 (pytanie czy podejdzie ??) czy raczej kompetowac cos innego typu eibach -30mm + amorki? zaznaczam, ze chcial bym aby autko siedziało podobnie jak aktualnie tył.  Silnik 1.6 ALZ

IMG_20171016_162841.jpg

Opublikowano

1be będzie wystarczające i nie stracisz na komforcie.

Opublikowano
  • Autor

Czyli mam rozumiec ze cały zestaw mi podejdzie bez problemu jak wezme 1be z 1.9 tdi ?

Opublikowano

Amorki na pewno, bo są takie same we wszystkich wersjach a4 z 1be ale co do sprężyn to nie jestem pewien, bo są różne kategorie wagowe i pytanie czy to ma bardzo duże znaczenie? :P

Opublikowano
  • Autor

Mysle, powinno byc to samo a co do kategorii wagowej to moim zdaniem miedzy 1.9 tdi a 1.6 nie powinno być dużej różnicy najwyżej pójdzie te 5mm wyżej :)

Opublikowano
Mysle, powinno byc to samo a co do kategorii wagowej to moim zdaniem miedzy 1.9 tdi a 1.6 nie powinno być dużej różnicy najwyżej pójdzie te 5mm wyżej [emoji4]
1.9 do 1.6 to przeskok o co najmniej trzy klasy wagowe. Jak chcesz mieć kozę to rzeczywiscie szukaj od 1.9

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

To co innego mi zaproponujesz ? Ale z drugiej strony nie daje mi to spokoju ze wg. Auto centrum 1.9 jest o 60 kg cięższy a to nie jest jakas kolosalna różnica to tak jak by mieć jedna osobę mniej na pokładzie a mi dochodzi LPG. Wiec nie powinno byc tak zle, może jestem ciemny i mi ktos wyjaśni? Tak czy inaczej ja tak to widzę 

Edytowane przez Wajchowsky

Opublikowano

Dobieranie 1be to loteria. Jest wątek o tym, przeczytaj go. Zacznij od sprawdzenia jakie sprężyny masz teraz zamontowane - odczytaj kategorie wagowe z wlepki.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zaraz biorę się do czytania :wink: Kategorie mam przód 5 tył 7 przednie sprężyny się zgadzają natomiast tylne są nie oznaczone wiec myślę ze to jakieś zamienniki i stad przyczyna. 

Edytowane przez Wajchowsky