Jump to content
IGNORED

Dwa razy Ac czerwony zamiast Twin.

Recommended Posts

Posted

Witam. Panowie pomimo porozwiercania wszystkiego co się da w wielozaworze i doprowadzeniu 2 razy faro 8 od samej butli nadal mam spadki powyżej 0.3 bara na twinie czasem a jeszcze nie ma zimy :). Pozostały już tylko elektrozawory i reduktor ale już chyba wale to w czapkę i planuje założyć 2x Ac czerwone. I tu pytanie :) :

Czy może być tak że reduktor/reduktory będzie zbyt wydajny? :). Ktoś zakładał dwa reduktory po 8mm? Jakieś porady? Za i przeciw? Moc aktualna 270ps wtryski ecopower.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
W dniu 17.10.2017 o 10:50, bongod napisał:

Witam. Panowie pomimo porozwiercania wszystkiego co się da w wielozaworze i doprowadzeniu 2 razy faro 8 od samej butli nadal mam spadki powyżej 0.3 bara na twinie czasem a jeszcze nie ma zimy :). Pozostały już tylko elektrozawory i reduktor ale już chyba wale to w czapkę i planuje założyć 2x Ac czerwone. I tu pytanie :) :

Czy może być tak że reduktor/reduktory będzie zbyt wydajny? :). Ktoś zakładał dwa reduktory po 8mm? Jakieś porady? Za i przeciw? Moc aktualna 270ps wtryski ecopower.

2 ac czerwone 400 km powinny obrobić. Jak by co to bym twina od ciebie odkupił mam teraz golda gt i pompuje sie na 3.5 bar. ale 0.3 bar to nie dóży spadek. zapas na reduktorze nie zaszkodzi

Edited by tomekp94
Posted
12 minut temu, tomekp94 napisał:

dóży

Sony za ot ale musiałem :facepalm:

Posted

Hehehehe drugie dziecko robi robotę ;)

Posted
2 ac czerwone 400 km powinny obrobić. Jak by co to bym twina od ciebie odkupił mam teraz golda gt i pompuje sie na 3.5 bar. ale 0.3 bar to nie dóży spadek. zapas na reduktorze nie zaszkodzi
0.3 to teraz :) w zimę 0.6 a może i lepiej :D

• 1 month later...
Posted (edited)
W dniu 19.10.2017 o 08:09, bongod napisał:

0.3 to teraz :) w zimę 0.6 a może i lepiej :D

będe w tygodniu montował ac r02 twina u siebie 250 km było zmierzone a teraz fmic i tip wpadł to pewnie więcej ma to napisze jak to się sprawuje

Edited by tomekp94
  • 2 weeks later...
Posted

proponuje zainstalować markowy parownik np LOVATO  FAST SMART RGJ. Ja u siebie mam dwustopniowy parownik Landi Renzo IG1 i ciśnienie sztywno trzyma się fakt cena nie jest niska