bari6614 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Witam Mam problem ze światłami drogowymi dlugimi. Na odpalonym silnik i przy włączonych swiatlach mijania przełącza manetką od swiateł drogowych i nie działają a na desce zapala sie kontrolka od drogowych. Jadąc na dziurach swiatladrogowe sie włączają wyłączają i mrugają. Gdy uruchamiam silnik z pozycji załączonej manetki świateł drogowych działają ale jak wyłącze i ponownie załączam manetke to już nie świecą. Gdzie szukać awari? Proszę o pomoc. Edytowane 20 Października 2017 przez bari6614
bari6614 Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Bezpiecznik jest ok
jacek70 Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Stawiam na pająka przy kierownicy.
bari6614 Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Wlasnie sie nad tym zastanawiam. Jeżeli długie włączone i odpalam silnki działają. Wyłączam manetke włączam i już nie ma długich to bezpiecznik wydaje mnie się ze jest dobry. A co z tym pająkiem? Mametka do wymiany?
pawelll666 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Witam , mam podobny problem , tyle ze u mnie wlacza sie prawy dlugi a lewy dolacza sie jak skrecam w prawo czy czasem sam z siebie na kilka sekund, macie jakies rady? Moze Tobie udako sie rozwiazac problem bo nie wiem od czego zaczac szukac
bari6614 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 Witam. U mnie problem rozwiązany. Jednka to nie byla manetka pająk przy koerownicy. Upalily sie styki na płytkach w lampach. Zostały naprawione przez elektromechanika . problem był z rozebraniem ale jakos poradzil. Koszto u mojego mechanika 150zl za lampe. Przynajmniej nie musialem kupować nowych. Pozdrawiam
pawelll666 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Dzieki kolego zaczne szukac jakiegos mechanika, jak by ktos jeszcze cos wiedzial o co moze chodzic to mile wyslucham
sitar Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Miałem podobny problem-światła żyły swoim życiem. W manetce od świateł, kierunków są 2 takie suwaki -jeden od kierunku a jeden od świateł długich. U mnie tak jakby ten suwak wyskoczył z prowadzenia i chodził sobie po stykach jak chciał -po rozebraniu i złożeniu poprawnie problem się nie powtórzył...
Rekomendowane odpowiedzi