Jump to content
IGNORED

Jak rozpoznac kiedy byla zamontowana instalacja gazowa w 1.8T

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam do was drodzy koledzy i kolezanki pytanko , mam zamiar kupic a4 b7 z instalacja gazowa zamontowana w niemczech, jednak nigdzie nie moge znalezc informacji kiedy byla zamontowana , sprawdzilem brief , butle i vin , nigdzie nie ma daty, instalacja jest marki prins ,auto ma przebieg 200tys km, bardzo prosze o pomoc w tej sprawie bede wdzieczny

Posted

Bys musial chyba do ogarnietego gazownika podjechac i podpiac pod kompa moze tam cos bedzie zapisane.

Posted

No wlasnie nei mam takiego w okolicy a gosc tez jest dosc uparty i nie chce nigdzie jechac

Posted

Na butli chyba musi być nabita data. https://www.google.pl/search?q=butla+lpg+data&rlz=1C1GGGE_plPL612PL612&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1m63WhpHXAhURblAKHUnsAHcQ_AUICigB&biw=1920&bih=949
Jak butla w kole i dobrze zamontowana, to może sie okazać że trzeba dobzre żurwia zapuścić żeby zobaczyć, bo naite będzie od strony siedzeń a nie bagaznika. No ale wiadomo butla mogła być zmieniana. Na reduktorze, wtryskiwaczach, ECU LPg też może być jakaś data. Ja szukałem wkładając telefon z właczoną kamerką, potem obejrzeć nagranie :)

Posted

Tak prawdę mówiąc to nie wie da ci taka informacja.  I tak będziesz musiał zrobić przegląd instalacji bo będą tego wymagać do rejestracji.  A wtedy wszystko wyjdzie a jeśli nawet nie to gazów nie wystawi papier z odpowiednią datą.

• 4 months later...
Posted

Szukaj homologacji albo informacji w papierach niemieckich.