Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Szarpanie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, victimsouls napisał:

Rozumiem. Do mechanika jadę dopiero w poniedziałek ;/ nie rozumiem dlaczego akurat szarpie jak silnik złapie 90°.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Wytłumaczenie jest proste , jest w fizyce coś takiego jak rozszerzanie ciał stałych pod wpływem temperatury :decayed:

Wyrobione konektory pompek też się rozszerzają i tracą kontakt z pinem ( pinami ) cewki pompowtrysku.

Uprzedzę pytanie, a dlaczego właśnie na pierwszym cylindrze ?

Ano dlatego że plastikowa listwa w głowicy która trzyma przewody sterujące pompkami akurat na pierwszym cylindrze nie jest podparta na swym końcu i amplituda jej drgań podczas pracy silnika jest dużo większa niż na pozostałych cylindrach , 

Dla tego zazwyczaj na pierwszym problem się pojawia najwcześniej :D:hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
Wytłumaczenie jest proste , jest w fizyce coś takiego jak rozszerzanie ciał stałych pod wpływem temperatury :decayed:
Wyrobione konektory pompek też się rozszerzają i tracą kontakt z pinem ( pinami ) cewki pompowtrysku.
Uprzedzę pytanie, a dlaczego właśnie na pierwszym cylindrze ?
Ano dlatego że plastikowa listwa w głowicy która trzyma przewody sterujące pompkami akurat na pierwszym cylindrze nie jest podparta na swym końcu i amplituda jej drgań podczas pracy silnika jest dużo większa niż na pozostałych cylindrach , 
Dla tego zazwyczaj na pierwszym problem się pojawia najwcześniej [emoji3]:hi:
Dziękuję za wyjaśnienie :) trochę się uspokoiłem :D

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś u mechanika. Poczyscil i podoginal wejścia. Problem ustąpił. ^^ dziękuję za pomoc :)

Opublikowano
W dniu 26.10.2017 o 16:54, victimsouls napisał:

Panowie...problem chyba jest z innej beczki. Wróciłem dziś po auto i w trasie zaczęło znów strasznie szarpać aż wywaliło CHECK ENGINE ale szarpanie ustało :( Podjechalem sprawdzić kod błędu i pokazało "Wtrysk 1 obwód elektryczny" o co tu chodzi ?

Czyli co, auto było u mechera, podoginał konektory na pierwszej pompce i dalej to samo ?:naughty:

Podaj konkretny numer błędu jaki się zapisuje w ECU po takim szarpaniu.:hi:

Opublikowano
  • Autor
Czyli co, auto było u mechera, podoginał konektory na pierwszej pompce i dalej to samo ?:naughty:
Podaj konkretny numer błędu jaki się zapisuje w ECU po takim szarpaniu.:hi:

Nie, nie :) poczyscil , podoginał i wszystko już jest dobrze :) robiłem jazdę testową i nic nie szarpie :)

Opublikowano
30 minut temu, victimsouls napisał:

Nie, nie :) poczyscil , podoginał i wszystko już jest dobrze :) robiłem jazdę testową i nic nie szarpie :)

No bo już myślałem że jak w przyszłym tygodniu będę w okolicach Ełku to będę musiał podjechać do Ciebie sprawdzić co ten Twój mecher spaprał że się nie poprawiło :P:D

PS

Sorry ale dopiero teraz zauważyłem mój błąd, w odpowiedzi #44 zacytowałem nie ostaniego Twojego posta tylko ostatniego z poprzedniej strony :facepalm::hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor
No bo już myślałem że jak w przyszłym tygodniu będę w okolicach Ełku to będę musiał podjechać do Ciebie sprawdzić co ten Twój mecher spaprał że się nie poprawiło [emoji14][emoji3]

PS
Sorry ale dopiero teraz zauważyłem mój błąd, w odpowiedzi #44 zacytowałem nie ostaniego Twojego posta tylko ostatniego z poprzedniej strony :facepalm::hi:
Ooo :D wsio jest git :D aczkolwiek wiem już gdzie po rady się zgłaszać :)