tedsonustka Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Witam 5 dni temu doszło do kolizji Uderzenie było przy 60 km/h lewym przodem uderzyłem w prawe tylne koło Suzuki .które próbowało "zdąż yć" zawrócić . Przyjechala policja pospisywali . Wyszła wina pani kierującej. Przyjechał rzeczoznawca i ocenił szkodę całkowitą . . Uszkodzenia według mnie są spore . Teraz pytanie . Co mogę zrobić aby nie być na tym mocno stratny . ?? Audi a4 b6 2002 2.0 alt który teraz na 5tys km bierze 100ml ...przed kolizja tydzień wcześniej wymieniany olej filtry klocki linki itd , miesiąc wcześniej wymieniana pompa wspomagania regeneracja Wymieniany silnik był 2 lata temu Oraz zawieszenie rok temu mayla zawieszenie. Czy jak mam rachunki to można coś zdzialac Edytowane 27 Października 2017 przez tedsonustka
mniek991 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Witam 5 dni temu doszło do kolizji Uderzenie było przy 60 km/h lewym przodem uderzyłem w prawe tylne koło Suzuki .które próbowało "zdąż yć" zawrócić . Przyjechala policja pospisywali . Wyszła wina pani kierującej. Przyjechał rzeczoznawca i ocenił szkodę całkowitą . . Uszkodzenia według mnie są spore . Teraz pytanie . Co mogę zrobić aby nie być na tym mocno stratny . ?? Audi a4 b6 2002 2.0 alt który teraz na 5tys km bierze 100ml ...przed kolizja tydzień wcześniej wymieniany olej filtry klocki linki itd , miesiąc wcześniej wymieniana pompa wspomagania regeneracja Wymieniany silnik był 2 lata temu Oraz zawieszenie rok temu mayla zawieszenie. Czy jak mam rachunki to można coś zdzialac Szkoda całkowita dla tego że naprawa przewyższa wartość auta [emoji3] poczekaj na rzeczoznawce i dopiero działaj. Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
hak64 Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Można podwyższyć wartość pojazdu przed szkodą, ale wymiana filtrów, klocków, pasków, a nawet rozrządu nie wpływa na wartość pojazdu jako całości. Doposażenie pojazdu, tuning, albo wymiana silnika, skrzyni, czy kompletnego zawieszenia (np. sportowe) - owszem. Trzeba to jednak porządnie udokumentować (faktury, lub umowy kupna). Do skutecznego działania potrzebujesz wyceny szkody (wartość pojazdu przed szkodą, szacunkowy koszt naprawy i wartość wraku). Przy tego typu zdarzeniach zwykle dochodzi do urazów. Na razie zajmij się więc zbieraniem dokumentacji medycznej z leczenia, bo za złamany obojczyk, czy rękę możesz dostać więcej niż za auto.
tedsonustka Opublikowano 28 Października 2017 Autor Opublikowano 28 Października 2017 Obeszło się bez złamań , stłuczenia bóle karku i głowy , wypisy że szpitala są na 10 dni . Kompletuje dokumenty wszystkie . Zobaczymy trzeba czekać . Dzięki panowie pozdrawiam
Marcin Gugu33 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Obeszło się bez złamań , stłuczenia bóle karku i głowy , wypisy że szpitala są na 10 dni . Kompletuje dokumenty wszystkie . Zobaczymy trzeba czekać . Dzięki panowie pozdrawiamNo i jak się zakończyło? Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi