Gibons Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 2 minuty temu, arturek986 napisał: Tak jak Ci napisałem testy wykonawcze zrobiłem przed zdjęciem CP, ale uruchomić się nie dało przed zdjęciem CP Rozumiem w takim razie zobaczymy co będzie u mnie Orientujesz się może czy webasto bardzo obciąża aku ?
arturek986 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 1 minutę temu, Gibons napisał: Rozumiem w takim razie zobaczymy co będzie u mnie Orientujesz się może czy webasto bardzo obciąża aku ? Szczerze to nie wiem, na razie mój akumulator daje radę, ale nie wiem czy przetrwa zimę bo wydaję mi się że jest od nowości.
Gibons Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 1 minutę temu, arturek986 napisał: Szczerze to nie wiem, na razie mój akumulator daje radę, ale nie wiem czy przetrwa zimę bo wydaję mi się że jest od nowości. Też mam od nowości. Ciekawi mnie czy używanie webasto przed krótkim odcinkiem jazdy bardzo osłabi aku.
arturek986 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 3 minuty temu, Gibons napisał: Też mam od nowości. Ciekawi mnie czy używanie webasto przed krótkim odcinkiem jazdy bardzo osłabi aku. Ja używam rano jak tempertura jest około zera lub poniżej, jade odcinek 5 km i na razie aku daje rade
Gibons Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 2 minuty temu, arturek986 napisał: Ja używam rano jak tempertura jest około zera lub poniżej, jade odcinek 5 km i na razie aku daje rade Podmieniałeś sam czy mechanik ?
arturek986 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 3 minuty temu, Gibons napisał: Podmieniałeś sam czy mechanik ? Wymieniałem sam
Gibons Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 Na coś trzeba uważać ? jakieś wskazówki ? zdejmowałeś zderzak ? czy tylko osłone i "uchylałeś" nadkole ? Tam idzie też płyn tak ? jak sobie z tym poradziłeś ?
arturek986 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 20 minut temu, Gibons napisał: Na coś trzeba uważać ? jakieś wskazówki ? zdejmowałeś zderzak ? czy tylko osłone i "uchylałeś" nadkole ? Tam idzie też płyn tak ? jak sobie z tym poradziłeś ? Zdejmowałem zderzak i nadkole. Moim zdaniem nie da rady bez zdejmowania zderzaka. Nadkole można odchylić ale nie ma dużo roboty z jego zdjęciem więc wolałem zdjąć niż odginać, naciągać. Musisz mieć litr płynu do chłodnicy na dolewkę bo trochę ci poleci zanim zatkasz węże. Ogólnie jest sporo śrubek do odkręcenia, musisz mieć jeszcze opaski metalowe na podmianę bo nie wszystkie dałem radę tak zdjąć żeby można było je z powrotem założyć.
Gibons Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 1 minutę temu, arturek986 napisał: Zdejmowałem zderzak i nadkole. Moim zdaniem nie da rady bez zdejmowania zderzaka. Nadkole można odchylić ale nie ma dużo roboty z jego zdjęciem więc wolałem zdjąć niż odginać, naciągać. Musisz mieć litr płynu do chłodnicy na dolewkę bo trochę ci poleci zanim zatkasz węże. Ogólnie jest sporo śrubek do odkręcenia, musisz mieć jeszcze opaski metalowe na podmianę bo nie wszystkie dałem radę tak zdjąć żeby można było je z powrotem założyć. Dzięki za info dam znać pod koniec tyg co tam wymodziłem
arturek986 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 1 minutę temu, Gibons napisał: Dzięki za info dam znać pod koniec tyg co tam wymodziłem Powodzenia
Gibons Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 W dniu 20.11.2017 o 22:15, arturek986 napisał: Powodzenia Przełożyłem dzisiaj piecyk. Nawet sprawnie mi to poszło. Teraz mam dwa błędy dotyczące ochrony komponentu w AUX. Też tak miałeś ? bo myślałem że ma być jeden. tamtych już nie ma. Napięcie sprawdzałem teraz pokazuje coś 11.9V chyba. (przedtem 16.9V) robiłem też test i wyszedł ok
arturek986 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) 10 minut temu, Gibons napisał: Przełożyłem dzisiaj piecyk. Nawet sprawnie mi to poszło. Teraz mam dwa błędy dotyczące ochrony komponentu w AUX. Też tak miałeś ? bo myślałem że ma być jeden. tamtych już nie ma. Napięcie sprawdzałem teraz pokazuje coś 11.9V chyba. (przedtem 16.9V) robiłem też test i wyszedł ok No to wszystko będzie OK. Jak zrobiłeś testy elementów wykonawczych i wszystko poszło OK a błędy masz tylko związane z ochroną komponentu to musi wszystko śmigać po zdjęciu CP. Z którego roku dorwałeś piec? Edytowane 22 Listopada 2017 przez arturek986
Gibons Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 5 minut temu, arturek986 napisał: No to wszystko będzie OK. Jak zrobiłeś testy elementów wykonawczych i wszystko poszło OK a błędy masz tylko związane z ochroną komponentu to musi wszystko śmigać po zdjęciu CP. Z którego roku dorwałeś piec? Gdzie jest rok napisany ?
arturek986 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 4 minuty temu, Gibons napisał: Gdzie jest rok napisany ? Nie pamiętam dokładnie, ale chyba gdzieś było wybite na piecu
Gibons Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Opublikowano 22 Listopada 2017 Kurde nie zwróciłem uwagi, ale wygląda lepiej niż ten co miałem i to dużo
Gibons Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 W dniu 22.11.2017 o 22:02, arturek986 napisał: No to wszystko będzie OK. Wczoraj ochrona ściągnięta i webasto działa tak że jest git
arturek986 Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) 2 minuty temu, Gibons napisał: Wczoraj ochrona ściągnięta i webasto działa tak że jest git To super. Ile płaciłeś za CP Edytowane 25 Listopada 2017 przez arturek986
Gibons Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 2 minuty temu, arturek986 napisał: To super. Ile płaciłeś za CP 270zł brutto
arturek986 Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 1 minutę temu, Gibons napisał: 270zł brutto No to dobra cena. Bo widziałem na B8 troop że ASO zwariowało z tymi cenami
Gibons Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 Teraz, arturek986 napisał: No to dobra cena. Bo widziałem na B8 troop że ASO zwariowało z tymi cenami Tak powariowali. Tam gdzie byłem jak dzwoniłem zawołali 850zł. Kolega załatwił mi rabat na 270zł więc nie było się nad czym zastanawiać. Początkowo komponent nie chciał przejść wyskakiwał ERROR ale potem poszło. Gość powiedział że mogło to też być coś z łączem. Fakture mam jakby co mam nadzieje że smutni panowie mnie nie odwiedzą hehe mówił że jak coś to tak do miesiąca przychodzą
Rekomendowane odpowiedzi