Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Silnik i oznakowanie w B6 a B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

O problemie z wcinaniem oleju w 2.0 każdy chyba wie.

Czytałem o tym na forach i nie tylko i spotkałem się z opiniami, że w A4 B7 problem nieco naprawiono. Czy to prawda? 

Do tego podobno montowane były w nich dwa silniki. Czy każdy z silników 2.0 ma oznaczenie ALT, a może są jeszcze jakieś inne (mowa o B7). Jeśli tak to jak rozróżnić je po nazwie kodowej silnika?

Z góry dzięki.

Opublikowano
Siemka,
O problemie z wcinaniem oleju w 2.0 każdy chyba wie.
Czytałem o tym na forach i nie tylko i spotkałem się z opiniami, że w A4 B7 problem nieco naprawiono. Czy to prawda? 
Do tego podobno montowane były w nich dwa silniki. Czy każdy z silników 2.0 ma oznaczenie ALT, a może są jeszcze jakieś inne (mowa o B7). Jeśli tak to jak rozróżnić je po nazwie kodowej silnika?

Z góry dzięki.
Z tego co mi wiadomo to tylko alt jednostka 130km i fsi 150km w b7 inny byl czwornik poprawiony ten co wchodzi do klawiatury laczacy odme i tylko tyle

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak w b6 jak i w b7 2.0 wolności to ten sam alt.  150 konny awa to fsi montowany w b6 . W b7 inne 2.0 to wszystko tfsi - jset ich 12 rodzajów od 170 do 220 koni.

Opublikowano
10 minut temu, radekjez napisał:

Z tego co mi wiadomo to tylko alt jednostka 130km i fsi 150km w b7 inny byl czwornik poprawiony ten co wchodzi do klawiatury laczacy odme i tylko tyle

Czyli jak to rozumieć? Lepiej czy nie?

Opublikowano
W b7 jeszcze byl 2.0tfsi 200km,jak to rozumiec to powiem ci ze kupowali te czworniki z b7 i zakladali do b6 niby jednym spadl pobor oleju drugim w niczym nie pomogl takze wnioski wyciagnij sam :) miałem ten silnik ale juz bym.nie kupil

Opublikowano
4 minuty temu, antramx napisał:

A pije Ci olej ? 

Jeśli  tak to znasz już odpowiedź 

bawling.gif.be07ee4b6c68299b77edbf8559fde9ef.gif