Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czy zawieszenie S-line jest wygodne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja też wybrałbym s-line, choć mam zwykłe zawieszenie. fakt faktem pousztywniałem je jak mogłem, inne amory i stabilizatory z rs4, ale s-line ma fajną fabryczną charakterystykę. jego minusem jest obniżenie nadwozia, ale za to ładniej wygląda... tylko trzeba bardziej uważać na spód. mi się zdarza często spodem przytrzeć więc na s-line się nie zdecydowałem... ale gdyby auto przy zakupie mi odpowiadało to kupiłbym z tym zawieszeniem...

Opublikowano

Dyskusje sie powinno zaczac od porownania 1BA, 1BE i 1BV.

Idealny kompromis to 1BE - jest nizsze od serii, calkiem komfortowe [amory] i auto prowadzi sie lepiej niz na 1BA [sztywniej].

1BV to juz totalnie "sportowa" charakterystyka, twarde sportowe amory, znacznie nizszy komfort niz w 1BE.

Oczywiscie kazdy z nas ma inne odczucia/gusta, wiec przepychanie sie co jest komfortowe, a co nie - jest bes sęsu.

Osobiscie jezdze na 1BV, ktore jest bardzo fajne... ale na naprawde kiepskie drogi nie nadaje sie [mam tu na mysli duzo studzienek, nierowny, mocno połatany asfalt itd.]

Opublikowano

Dyskusje sie powinno zaczac od porownania 1BA, 1BE i 1BV.

Idealny kompromis to 1BE - jest nizsze od serii, calkiem komfortowe [amory] i auto prowadzi sie lepiej niz na 1BA [sztywniej].

1BV to juz totalnie "sportowa" charakterystyka, twarde sportowe amory, znacznie nizszy komfort niz w 1BE.

Oczywiscie kazdy z nas ma inne odczucia/gusta, wiec przepychanie sie co jest komfortowe, a co nie - jest bes sęsu.

Osobiscie jezdze na 1BV, ktore jest bardzo fajne... ale na naprawde kiepskie drogi nie nadaje sie [mam tu na mysli duzo studzienek, nierowny, mocno połatany asfalt itd.]

:good: calkowicie sie z Toba zgadzam.

Opublikowano

Panowie gdzie sprawdzić który rodzaj zawieszenia jest na pokładzie 1BA, 1BE czy 1BV? W kodach wyposażenia bedzie ta informacja?

Mój ojciec ma A4 B6 03r z usa ze sportową zawiecha ja ma b5 na serii. powiem ze ta b6-ka i ta zawiecha daje fajne wrazenia jak człowiek chce troche poszalec, natomiast do codziennego uzytkowania samochodu to tylko seria. O wiele miejszy ból głowy od wstrząsów na polskich wybojach.

Opublikowano

oczywiście że w kodach wyposażenia :cool1:

Opublikowano

Fabryczne jest ok, S line bardziej OK a ja wolę GWINT !!! Twardo i bezpiecznie a nie fabryczna bujanka.

Opublikowano

Powiem tak - mam najtwardsze fabryczne. Jest fatalne na krótkich nierównościach typu łączenia płyt betonowych, krótkie dylatacje, niskie garby. Na 16" zaliczałem większość krawężników. Na 18 " trochę lepiej. Tył jest szczególnie krótki. Nie ma natomiast dużej różnicy, jeśli chodzi o autostrady, ludzkie (czyt. normalne) drogi. Na Polskie dziury chyba tylko pneumatyczne zawiasy :wink4: Zwykłe jest miękkie, po prostu płynie. Ale kilkakrotnie miałem okazję porównać swoje ze zwykłym w A6 C5 (2,5 TDI) i C4 (S6 V8, ale ze zwykłymi - komfortowymi zawiasami). Po męskiej jeździe z radością wysiadałem i powracałem do swojego. Tam buja jak jachtem :thumbdown:, w porównaniu do trzymania się gleby jak przyklejony :good: w s-line najtwardszej opcji. Jest dużo bezpieczniejsze, naprawdę trzeba się bardzo mocno postarać, aby załączył się ESP. Na szybkie trasy, czy szybką jazdę, ostre wyprzedzanie itd. jest o niebo lepsze. Natomiast do wożenia żony, dzieci i teściowej oczywiście lepsze komfortowe :tongue4:

Opublikowano

paw1972 :kox:

Opublikowano

kupilem niedawno s-lina, po rownej nawierzchni plynie jak po masle, ale przy nierownosciach i predkosci 160-200km/h mozna polamac sobie kregoslup.

Ogolnie polecam - zajeb... sprawa na zakretach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie na równej nawierzchni to można na zespawanym sztywno amorze lecieć ... po co poruszać temat amortyzacji w sytuacji gdy zjawiska nie ma :cool1: co innego jazda w zakrętach i tu niewątpliwie sztywniej = lepiej vs 1BA

ja właśnie zakupiłem komplet 1BE i z niecierpliwością czekam na podmiane. Na pewno będzie twarde i bardziej odczuwalne na chwilowe ubytki w nawierzchni. No cóż - bolidem F1 po ulicy jeździć sie nie da i dlatego nimi nikt nie jeździ - to samo dotyczy wyborów zawieszenia, chcesz mieć miekko i standardowo - 1BA, niżej i prężniej 1BE, profesjonalnie i z jajem 1BV

EOT

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew:

no to wydedukowałeś :)

Opublikowano

napisałem coś śmiesznego ? :disgust:

Opublikowano
chcesz mieć miekko i standardowo - 1BA, niżej i prężniej 1BE, profesjonalnie i z jajem 1BV

:kox: :kox:

Opublikowano
:decayed: