Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w wyborze odpowiednich dystansów A7 B7 Felga 17" 7.5J et43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze wyszło. :thumbup1:

12 godzin temu, mateusztbg napisał:

Póki co nie zauważyłem by tył przycierał, ale to się jeszcze okaże bo nie jechałem do tej pory w pełnym składzie autem, oby nic nie tarło :D

Jak chcesz szybki test to zapakuj całą rodzinkę do auta na Świąteczne zakupy. :decayed:

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, afroo. napisał:

Dobrze wyszło. :thumbup1:

Jak chcesz szybki test to zapakuj całą rodzinkę do auta na Świąteczne zakupy. :decayed:

Dzięki Marcin, główne podziękowania właśnie do Ciebie za rady i cierpliwość :decayed:

Test wkrótce, ale powinno być ok ze wstępnych oględzin :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć
Mateusz, jak założyłeś na przód 13 nie odczułeś zmiany w prowadzeniu auta? Pytam bo ja u siebie założyłem przód 15, tył 30, co prawda na felgach 16. I niestety przód zciągłem bo zaczeło mi jeździć fatalnie, szczególnie przy większych prędkościach.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.12.2017 o 00:19, thezbig napisał:

Cześć
Mateusz, jak założyłeś na przód 13 nie odczułeś zmiany w prowadzeniu auta? Pytam bo ja u siebie założyłem przód 15, tył 30, co prawda na felgach 16. I niestety przód zciągłem bo zaczeło mi jeździć fatalnie, szczególnie przy większych prędkościach.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Wiesz co, ja nic takiego nie odczułem ale sam widzisz brałem pierścienie z kołnierzem, u mnie jest wszystko w porządku póki co.

Opublikowano

Też mam wszystkie z kołnierzem, ale przypuszczam że mam już gdzieś jakiś luz w zawieszeniu i jest odczuwalny przy założonych dystansach. 

Dzięki 

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.01.2018 o 14:41, thezbig napisał:

Też mam wszystkie z kołnierzem, ale przypuszczam że mam już gdzieś jakiś luz w zawieszeniu i jest odczuwalny przy założonych dystansach. 

Dzięki 

pozdrawiam

Możliwe, bo ja już kilka miesięcy na tych dystansach a i po autostradach jeździłem ze sporymi prędkościami i absolutnie żadnej różnicy na niekorzyść nie zauważyłem

Także polecam jak najbardziej dystom.pl za chwilę zamawiam u nich kolejne dystanse do moich letnich 19" et43 8.5J

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki jeszcze jeden temat.

Chcę dziś maksymalnie jutro zamówić dystanse do letnich 19" et43 8.5J

Na tył myślałem wziąć 13-15mm przelot

Na przód 5-7mm też przelot

Co myślicie nie będzie to za dużo?

Dodatkowo te dystansy muszą być ze zmianą centrowania, bo średnicę piasty w B7 mam 57,1 a w Alufelgach  66.6

Na dystom.pl mają takie dystanse tylko muszę zdecydować jakiej grubości chcę na przód i jakiej na tył.

Auto na amorkach 1BE + eibach pri kit-30 może macie podobną konfigurację i możecie napisać czy ten zestaw (przod 5-7mm tył 15mm) będzie ok i nie będzie nic przycierało itp?

Pomierzyć na aucie nie mam aktualnie jak bo stoi w warsztacie na założeniu nowych żarników w lampach.

Edytowane przez mateusztbg

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki ktoś się wypowie? Bo do jutra do godziny 11 muszę dać znać jaką szerokość tych dystansów chcę

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki dzielcie się swoimi spostrzeżeniami bo do 11 muszę dać znać.

Póki co skłaniam się ku 5-6mm na przód i 13-14mm na tył jmyślę, że to będzie bezpieczny wariant.

No ale czekam na Wasze opinie i wypróbowane rozwiązania. Auto na amorach 1be + eibach pro kit-30, felga 19" et43 8.5J

Opublikowano

Zaśmiecasz innemu temat i tyle dlatego nikt nie odpowiada.

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Fido napisał:

Zaśmiecasz innemu temat i tyle dlatego nikt nie odpowiada.

Przecież to mój temat chłopie :decayed:

Dodałem w tym bo nie chciałem właśnie zaśmiecać forum więc użyłem swojego tematu sprzed pół roku gdzie wybierałem dystanse do zimowych 17" gdzie zostało mi bardzo dobrze doradzone i jestem szczęśliwy.

No ale EOT: dystanse na lato już zamówione

• 1 rok później...
Opublikowano

Siema,
sorry że odkopuje stary temat, ale bezsensu zakładać nowy.
mam pytanie odnośnie Twojego zimowego kompletu. Mam takie same felgi zimowe i pytanie odnośnie tyłu - dystansów 20 mm. Przy obciążonym samochodzie obciera Ci czy nie? Bo zastanawiam się nad 17 mm, a 20 mm.