Opublikowano 18 Grudnia 20178 l Dobrze wyszło. 12 godzin temu, mateusztbg napisał: Póki co nie zauważyłem by tył przycierał, ale to się jeszcze okaże bo nie jechałem do tej pory w pełnym składzie autem, oby nic nie tarło Jak chcesz szybki test to zapakuj całą rodzinkę do auta na Świąteczne zakupy.
Opublikowano 18 Grudnia 20178 l Autor 4 godziny temu, afroo. napisał: Dobrze wyszło. Jak chcesz szybki test to zapakuj całą rodzinkę do auta na Świąteczne zakupy. Dzięki Marcin, główne podziękowania właśnie do Ciebie za rady i cierpliwość Test wkrótce, ale powinno być ok ze wstępnych oględzin
Opublikowano 29 Grudnia 20178 l Cześć Mateusz, jak założyłeś na przód 13 nie odczułeś zmiany w prowadzeniu auta? Pytam bo ja u siebie założyłem przód 15, tył 30, co prawda na felgach 16. I niestety przód zciągłem bo zaczeło mi jeździć fatalnie, szczególnie przy większych prędkościach. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 3 Stycznia 20188 l Autor W dniu 30.12.2017 o 00:19, thezbig napisał: Cześć Mateusz, jak założyłeś na przód 13 nie odczułeś zmiany w prowadzeniu auta? Pytam bo ja u siebie założyłem przód 15, tył 30, co prawda na felgach 16. I niestety przód zciągłem bo zaczeło mi jeździć fatalnie, szczególnie przy większych prędkościach. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Wiesz co, ja nic takiego nie odczułem ale sam widzisz brałem pierścienie z kołnierzem, u mnie jest wszystko w porządku póki co.
Opublikowano 3 Stycznia 20188 l Też mam wszystkie z kołnierzem, ale przypuszczam że mam już gdzieś jakiś luz w zawieszeniu i jest odczuwalny przy założonych dystansach. Dzięki pozdrawiam
Opublikowano 27 Marca 20188 l Autor W dniu 3.01.2018 o 14:41, thezbig napisał: Też mam wszystkie z kołnierzem, ale przypuszczam że mam już gdzieś jakiś luz w zawieszeniu i jest odczuwalny przy założonych dystansach. Dzięki pozdrawiam Możliwe, bo ja już kilka miesięcy na tych dystansach a i po autostradach jeździłem ze sporymi prędkościami i absolutnie żadnej różnicy na niekorzyść nie zauważyłem Także polecam jak najbardziej dystom.pl za chwilę zamawiam u nich kolejne dystanse do moich letnich 19" et43 8.5J
Opublikowano 3 Kwietnia 20188 l Autor Chłopaki jeszcze jeden temat. Chcę dziś maksymalnie jutro zamówić dystanse do letnich 19" et43 8.5J Na tył myślałem wziąć 13-15mm przelot Na przód 5-7mm też przelot Co myślicie nie będzie to za dużo? Dodatkowo te dystansy muszą być ze zmianą centrowania, bo średnicę piasty w B7 mam 57,1 a w Alufelgach 66.6 Na dystom.pl mają takie dystanse tylko muszę zdecydować jakiej grubości chcę na przód i jakiej na tył. Auto na amorkach 1BE + eibach pri kit-30 może macie podobną konfigurację i możecie napisać czy ten zestaw (przod 5-7mm tył 15mm) będzie ok i nie będzie nic przycierało itp? Pomierzyć na aucie nie mam aktualnie jak bo stoi w warsztacie na założeniu nowych żarników w lampach. Edytowane 3 Kwietnia 20188 l przez mateusztbg
Opublikowano 3 Kwietnia 20188 l Autor Chłopaki ktoś się wypowie? Bo do jutra do godziny 11 muszę dać znać jaką szerokość tych dystansów chcę
Opublikowano 4 Kwietnia 20188 l Autor Chłopaki dzielcie się swoimi spostrzeżeniami bo do 11 muszę dać znać. Póki co skłaniam się ku 5-6mm na przód i 13-14mm na tył jmyślę, że to będzie bezpieczny wariant. No ale czekam na Wasze opinie i wypróbowane rozwiązania. Auto na amorach 1be + eibach pro kit-30, felga 19" et43 8.5J
Opublikowano 4 Kwietnia 20188 l Autor 17 minut temu, Fido napisał: Zaśmiecasz innemu temat i tyle dlatego nikt nie odpowiada. Przecież to mój temat chłopie Dodałem w tym bo nie chciałem właśnie zaśmiecać forum więc użyłem swojego tematu sprzed pół roku gdzie wybierałem dystanse do zimowych 17" gdzie zostało mi bardzo dobrze doradzone i jestem szczęśliwy. No ale EOT: dystanse na lato już zamówione
Opublikowano 6 Marca 20206 l Siema, sorry że odkopuje stary temat, ale bezsensu zakładać nowy. mam pytanie odnośnie Twojego zimowego kompletu. Mam takie same felgi zimowe i pytanie odnośnie tyłu - dystansów 20 mm. Przy obciążonym samochodzie obciera Ci czy nie? Bo zastanawiam się nad 17 mm, a 20 mm.