Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sposob opuszczania szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2. Problem czy mam domykanie szyb? I jak to sprawdzić?

A próbowałeś przytrzymać dłużej przekręcony kluczyk w zamku, zamykając samochód?

Nie, zamykam z pilota.

Tylko mam mały patent zrobiony i polecam go dla tych co kupili alarm bez sterowania pneumatycznym zamkiem centralnym.

Mam założony zwykły siłownik elektryczny (taki z uniwersalnego zamka centralnego) i on podpięty jest do rygla (tego "dzyndzla" plastikowego, co w środku z tapicerki wystaje).

Zamek centralny steruje ryglem.

Kolega szogun napisał, że w zamku są mikrostyki.

Może to jest przyczyną, że mi szyby nie domykają się oraz nie zapala się światło w środku, bo w tej chwili sam zamek (wkładka zamka) nie bierze udziału w otwieraniu i zamykaniu drzwi (niektóre samochody mają mikrostyki, które bezpośrednio współpracują z wkładką).

Jutro jak będzie takie słoneczko jak dzisiaj rozbiorę i obejrzę, jak znajdę coś ciekawego, to opiszę - może komuś się w przyszłości przyda.

Dzięki za pomoc i sugestie.

Opublikowano

Przy wkładce są włączniki odpowiedzialne za domykanie szyb.

W samym zamku są 2 mikrowłączniki odpowiedzialne za oświetlenie wnętrza i info dla centralnego zamka o zamkniętych drzwiach.

Opublikowano

Sprawdziłem...

Domykanie szyb działa, ale tylko gdy zamknę z kluczyka drzwi i przytrzymam dłużej kluczyk przekręcony...

Muszę teraz sobie zrobić domykanie szyb, gdy zamknę drzwi z pilota...

Muszę zrobić jakieś urządzenie, które mi podtrzyma napięcie na odpowiednio długi czas po uzbrojeniu alarmu, aby zdążyły się szyby zamknąć. Wepnę je równolegle do tej krańcówki z zamku i będę miał domykanie szyb z pilota po uzbrojeniu alarmu ;)

Ale najpierw muszę się uporać z tą krańcówką, aby mi się szyba nie opuszczała po zamknięciu...

[ Dodano: 15-03-2007, 21:54 ]

To kolejne pytanie:

Czy można tak zaprogramować sterownik, aby szyby same dojechały do góry, bez konieczności trzymania przekręconego kluczyka w zamku, na zasadzie:

wysiadam, przekręcam zamykajac drzwi, wyciągam kluczyk, a szyby same sobie dojeżdżają do góry. Może jest to funckja programowalna?

Później wyjaśnie, po co mi to... :cool: