Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem po odpaleniu silnika .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Ostatnio mam problem z samochodem po odpaleniu , skaczące obroty brak siły i strzelanie w dolot nie mocno ale słychać . Po przejechaniu paru metrów samochód zaczyna jechać normalnie. Sprawdziłem błędy na komputerze i pokazało mi takie :

16804 - System katalizatora poniżej progu wydajności strona 1 brak osprzętu / nie związany ze sprzętem .

16518 - Sonda lambda brak zmian napięcia (strona 1 czujnik 1) brak osprzętu / nie związany ze sprzętem .

16486 - Przepływomierz niskie napięcie brak osprzętu / nie związany ze sprzętem .

16706 - Czujnik obrotów silnika brak sygnału brak osprzętu / nie związany ze sprzętem .

Jak myślicie od czego zacząć Sondy Lambda? Proszę o porady i Pomoc dzięki z Góry . 

Opublikowano

U mnie było podobnie po odpaleniu na zimno nie chciał wcale jechac szczelał  w dolot nie wiem jakie były błendy bo nie miałem jeszcze kabla pomogło czyszczenie przepływki specjalnym preparatem 

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzę i wyczyszczę jak tylko będę miał wolna chwile . Dzieki 

Opublikowano
  • Autor

Witam . Dziś miałem problem z odpaleniem samochodu , cewka wymieniona nie mam pojęcia co by tu z nim zrobić oto film . I tak z 8 razy zanim zadziałał . Takie problemy występowały wcześniej . I do tego zamyka sie samochód za każdym razem .

Opublikowano

Ciężko wywnioskować coś z tego filmu ale podczas odpalania gasną ci kontrolki i nie kręci ?

Opublikowano
  • Autor

Tak przy odpaleniu gaśnie wszystko i nie kreci tak jakby przerywał , a po chwili zaczyna kręcić dalej po pojawieniu się kontrolek

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, sitar napisał:

Ciężko wywnioskować coś z tego filmu ale podczas odpalania gasną ci kontrolki i nie kręci ?

Dokładnie , i ten problem nigdy się nie pojawia gdy samochód jest nagrzany tylko jak ostygnie .

Opublikowano

Jeśli masz dobry aku to rozrusznik na stół

Opublikowano

No ja tez bym szedl w strone rozrusznika.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj byłem u mechanika i sprawdziliśmy błędy . Musze znaleźć jakiegoś speca żeby znalazł przyczynę a nie wymieniał wszystko po kolei ;P ( ten mechanik myśli o katalizatorze co myślicie o tym ? )

Sprawność katalizatora za mała (bank 1 ) stały

Czujnik obrotów silnika - brak sygnału nieciągły

Sygnał z przepływomierza powietrza za niski nieciągły

mieszanka za bogata (bank 1 ) nieciągły.

Opublikowano

Wydaje mi się że rozrusznik jest walnięty i pobiera bardzo dużo prądu podczas rozruchu, a jak napięcie bardzo spada mogą wyskakiwać różne błędy...

Opublikowano

3 błędy są nieciągle, więc duże prawdopodbieństwo że w wyniku zgaśniecia/problemów z paleniem. Katalizatora jest ciągły, ale może być połaczony z bogatą mieszanka, a że masz LPG to duża doza prawdopodbieństwa że od tego.
Słabo widać co się dzieje. Natomiast sam kiedyś jeszcze w punciaku miałem problem, auto raz paliło raz nie, kontrolki gasly przy kreceniu itp. Winna była klema, która zaśniedziała, obrobiła się w konsekwencji styk był słaby. Proponuje to sprawdzić bo to nic nie kosztuje.
katalizator się demontuje i ogląda, nie trzeba od razu wymieniać. Wprawny majster oceni do czego się nadaje. Nie spodziewałbym się żeby miał związek z kontrolkami, cięzkim paleniem. Bardziej auto byłoby mulaste.
Warto też obejrzeć wtyczki do czujników i kable (tycho co wywalają błędy), może próbowac odpiąć MAF.

Edytowane przez zwonko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masy przeczyść bo coś za dużo tego Ci wywaliło...

katalizator nie nic wspólnego z czujnikiem obrotów... poza tym jak odpalisz i staniesz za samochodem to wieje z rury wydechowej czy nic nie leci bo jak się katalizator zapcha to słabo z tym tematem i słyszałbyś dzwonienie jakby cegła latała Ci w wydechu...

Poszukaj jakiegoś elektryka samochodowego bo to raczej nic z mechaniki tak przynajmniej mi się wydaje ale mogę się mylić