dynamic-grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 mam problem w wyświetlaczem temp na zewnątrz który znajduje sie przy liczniku po środku na dole nie działa co sie mogło zepsuć prosze o pomoc
Wihajster Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 mam problem w wyświetlaczem temp na zewnątrz który znajduje sie przy liczniku po środku na dole nie działa co sie mogło zepsuć prosze o pomoc a działał w ogóle?? :gwizdanie:
Sqarek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Sprawdź czy w ogóle tam jest czy tylko sama zaślepka, było już o tym na forum
dynamic-grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2009 wszystko jest wyświetlacz gra ale nic nie wyświetla sprawdzałem bezpieczniki ale nic znalazłem przyczyny dlaczego nie działa
_Solar_ Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 a moze po prostu jego żywot już sie zakończył :gwizdanie: zdemontuj zegary oraz wyswietlacz temp i sprawdz miernikiem lub prubówka czy dochodzi napięcie
mcm Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Podpinam się pod temat. Dziś zdechł mi wyświetlacz temperatury zewnętrznej w liczniku. sprawdziłem wtyczkę od czujnika wygląda OK, czujnik podmieniłem i też bez zmian, wtyczka przy liczniku wygląda tak napięcie jest na pinie nr 4 i wynosi 5,5 V, takie samo napięcie jest miedzy pinami 4 i 1, 4 i 6, 4 i 10, nie wiem czy powinno być 5,5 V czy 12V. Nie wiem jak sprawdzić czy czasem wyświetlacz nie siedzi ?? Jak sprawdzić czujnik temperatury ?? Po podłaczeniu do VAG wywala taki błąd: 00779 - Outside Air Temp Sensor (G17) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent po skasowaniu już sie nie pojawił, podejrzewam że wyskoczył, jak odłączyłem czujnik temperatury zewnętrznej na włączonym zapłonie. Nie wiem czy to ma związek z wyświetlaczem ale pojawił się też taki błąd: 00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent po skasowaniu również się jak na razie nie pokazał.
jarek3251 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 u mnie jest tak ze jak odłączę panowie choc jeden kabel od czujnika temp. to nie zaświeci sie wcale wyświetlacz
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jak sprawdzić czujnik temperatury ?? *zlokalizuj czujnik *wyjmij wtyczke z czujnika,rozłaczając go *jesli czujnik jest 2 pinowy(z tego co pamietam to jest ) to tylko sprawdzasz rezystancję tych pinów,podłacz miernik i zobacz jaki jest opór
mcm Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Czujniki już podmieniłem 2 szt i to samo, więc prawdopodobnie wyświetlacz siedzi, kupiłem już zegary z tym wyświetlaczem zobaczymy co będzie po założeniu.
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 albo może spróbuj podmienic te wyswietlacze temperatury u kogos innego kto tez ma taki wyswietlacz w zegarach.Byc moze ze w wyswietlaczu cos padło a czujniki są dobre
mcm Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 albo może spróbuj podmienic te wyswietlacze temperatury u kogos innego kto tez ma taki wyswietlacz w zegarach.Byc moze ze w wyswietlaczu cos padło a czujniki są dobre kupiłem już zegary z tym wyświetlaczem zobaczymy
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jak by sie okazało ze masz 2wa sprawne wyswietlacze to może chetnie bym odkupił od Ciebie
mcm Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak by sie okazało ze masz 2wa sprawne wyswietlacze to może chetnie bym odkupił od Ciebie jak dotrze ten drugi i się okaże że to nie to to się odezwe
marti776 Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja natomiast nie mam w moim wozie wskazań temperatury na liczniku od początku, pewnie zaślepka lub też spalone coś.Ciekawe jak u innych
Sqarek Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Ja natomiast nie mam w moim wozie wskazań temperatury na liczniku od początku, pewnie zaślepka lub też spalone coś.Ciekawe jak u innych Po prostu niektóre wersję tak mają ja również nie mam u siebie
mcm Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 u mnie problem rozwiązał się po tym jak włożyłem kupione zegary do autka i zonk wyświetlacz temperatury nie świeci, i wstyd się przyznać ale w tym momencie przyszło mi do głowy żeby zajrzeć do bezpieczników, nie spodziewałem się że ten wyświetlacz ma bezpiecznik, a jednak miał to nr 9 z tych mniejszych, wymieniłem i po problemie, teraz mam do sprzedania zegary
tyfo Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 jakbyś chciał sprzedaś sam wyświetlacz temperatury, to ja jestem chętny
Rekomendowane odpowiedzi