Jump to content
IGNORED

[B5 AFN] Wyświetlacz temperatury na zewnątrz przy liczniku

Recommended Posts

Posted

mam problem w wyświetlaczem temp na zewnątrz który znajduje sie przy liczniku po środku na dole nie działa co sie mogło zepsuć prosze o pomoc

a działał w ogóle?? :gwizdanie:

Posted

Sprawdź czy w ogóle tam jest :) czy tylko sama zaślepka, było już o tym na forum :szukaj:

Posted

a moze po prostu jego żywot już sie zakończył :gwizdanie: zdemontuj zegary oraz wyswietlacz temp i sprawdz miernikiem lub prubówka czy dochodzi napięcie

Posted

Podpinam się pod temat.

Dziś zdechł mi wyświetlacz temperatury zewnętrznej w liczniku. sprawdziłem wtyczkę od czujnika wygląda OK, czujnik podmieniłem i też bez zmian, wtyczka przy liczniku wygląda tak

17e95bd852817ed9m.jpg

napięcie jest na pinie nr 4 i wynosi 5,5 V, takie samo napięcie jest miedzy pinami 4 i 1, 4 i 6, 4 i 10, nie wiem czy powinno być 5,5 V czy 12V.

Nie wiem jak sprawdzić czy czasem wyświetlacz nie siedzi ??

Jak sprawdzić czujnik temperatury ??

Po podłaczeniu do VAG wywala taki błąd:

00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)

30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

po skasowaniu już sie nie pojawił, podejrzewam że wyskoczył, jak odłączyłem czujnik temperatury zewnętrznej na włączonym zapłonie.

Nie wiem czy to ma związek z wyświetlaczem ale pojawił się też taki błąd:

00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85)

41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent

po skasowaniu również się jak na razie nie pokazał.

Posted

Jak sprawdzić czujnik temperatury ??

*zlokalizuj czujnik

*wyjmij wtyczke z czujnika,rozłaczając go

*jesli czujnik jest 2 pinowy(z tego co pamietam to jest :mysli: ) to tylko sprawdzasz rezystancję tych pinów,podłacz miernik i zobacz jaki jest opór

Posted

Czujniki już podmieniłem 2 szt i to samo, więc prawdopodobnie wyświetlacz siedzi, kupiłem już zegary z tym wyświetlaczem zobaczymy co będzie po założeniu.

Posted

albo może spróbuj podmienic te wyswietlacze temperatury u kogos innego kto tez ma taki wyswietlacz w zegarach.Byc moze ze w wyswietlaczu cos padło a czujniki są dobre

Posted

albo może spróbuj podmienic te wyswietlacze temperatury u kogos innego kto tez ma taki wyswietlacz w zegarach.Byc moze ze w wyswietlaczu cos padło a czujniki są dobre

kupiłem już zegary z tym wyświetlaczem zobaczymy

Posted

Jak by sie okazało ze masz 2wa sprawne wyswietlacze to może chetnie bym odkupił od Ciebie :rolleyes::decayed:

Posted

Jak by sie okazało ze masz 2wa sprawne wyswietlacze to może chetnie bym odkupił od Ciebie :rolleyes::decayed:

jak dotrze ten drugi i się okaże że to nie to to się odezwe :wink4:

Posted

Ja natomiast nie mam w moim wozie wskazań temperatury na liczniku od początku, pewnie zaślepka lub też spalone coś.Ciekawe jak u innych

Posted

Ja natomiast nie mam w moim wozie wskazań temperatury na liczniku od początku, pewnie zaślepka lub też spalone coś.Ciekawe jak u innych

Po prostu niektóre wersję tak mają :) ja również nie mam u siebie :)

Posted

u mnie problem rozwiązał się po tym jak włożyłem kupione zegary do autka i zonk wyświetlacz temperatury nie świeci, i wstyd się przyznać ale w tym momencie przyszło mi do głowy żeby zajrzeć do bezpieczników, nie spodziewałem się że ten wyświetlacz ma bezpiecznik, a jednak miał to nr 9 z tych mniejszych, wymieniłem i po problemie, teraz mam do sprzedania zegary :wallbash: