Jump to content
IGNORED

[B6] Sedan - bagażnik się nie otwiera

Recommended Posts

Posted

witajcie. Przejrzałem trochę tematów o niedziałającej klamce bagażnika w sedanie w B6 ale z tego co znalazłem to u każdego była możliwość otworzenia przyciskiem z kluczyka. U mnie nie otworzę ani przyciskiem kluczyka ani tym włącznikiem w blendzie. Brak jakiejkolwiek reakcji, odgłosu, nic. Miał może ktoś również podobny problem ? Czytałem, że winnym okazać się mikrostyk ale czy wtedy nie powinno się dać otworzyć przyciskiem kluczyka? Z góry dziękuję za informację. Auto świeżo zakupione więc nie znam przeszłości.

Posted

Otwórz awaryjnie i zobacz kable w przelotce. Bo jeśli silniczek nie dostaje napięcia to nic nie pomoże.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Upvote 1
Posted

Sprawdziłem silniczek jest OK, switch też reaguje prawidłowo jednak go nie podejrzewałem, bo klapa i tak nie otwiera się nawet po naciśnięciu przycisku z kluczyka. Dodam, że przy przytrzymania przycisku klapy przygasa lampka w bagażniku i całym aucie  w środku. Po wyjęciu wtyczki z silniczka, który otwiera klapę wyłącza się lampka w bagażniku a po ponowym podłączeniu zapala się. coś chyba jest nie tak ? Może brakuje masy lub moduł komfortu nie podaje informacji do silniczka. Dysponuje ktoś może schematem ? Szukam ale wszystkie linki nieaktywne :(

Posted

TAK JAK NAPISAŁ GREGOR     

Sprawdź przewody w przelotce lub w jej okolicy

• Upvote 1
Posted

BINGO ! Działa ! :) Mogłem od razu się dokładnie temu przejrzeć, masowy przewód ulamany w przelotce.  Dziękuję i pozdrawiam

Posted

:hi: