Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Olsztyńskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: siema pokemony :decayed::naughty:
  • Odpowiedzi 12,7 tys.
  • Wyświetleń 458,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wstawać :polew:

Opublikowano

wszyscy się chyba urlopują, bo cisza tutaj niesamowita!

Opublikowano

siema :hi:

Opublikowano

ja odpoczywam :hi::naughty::decayed:

Opublikowano

ja wlasnie po obiedzie, najedzony i szczesliwy :decayed:

Opublikowano

ja tam od srody codziennie pije albo bro albo łódkę bols :tongue4: dzis tez ide na miasto pozdro

Opublikowano

ładnie ładnie, :beer1: i tak bez ustanku?

do środy będziesz trzeźwiał! hehe

Opublikowano

no wiesz , nałozyło sie pare imprez -imieniny matki ,urodziny i imieniny brata rodzonego oraz jego dziołchy i tak od środy lece na rezerwie :naughty:

teraz przyjdzie odchorowac biednej watrobie :confused4:

Opublikowano

ja jestem z siebie dumny bo wytrzymałem weekend bez miasta :naughty::decayed:

Opublikowano

he fajne ałdi :polew: wyrwałem do fotki w Stegnie :gwizdanie:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 19:12_________________________________________________

2011_06_23_17_11_01.jpg

Opublikowano

duzo ludzi w stegnie?

Opublikowano

powiem tak byłem w czwartek na plaży sporo na uliczkach prawie zero.parking 20dychy :gwizdanie:

ale przynajmniej poleciałem swoim ok 190kmh na obwodnicy Elbląga :kox:

Opublikowano

ja własnie szukam czegos na lipiec około 1-1,5 tygodnia pobytu gdzies nad wodą -macie jakies ciekawe miejsca?

Opublikowano

bartazek :decayed::naughty:

Opublikowano

u mnie na balkonie, widok na bartazek jest :decayed:

f*ck jakie rs4sedan, szok i jaki komin, pewnie z milion koni :kox:

a ja nasze morze mam w tym roku w nosie, skocze na jakis weekend, tudziez na jeden dzien, ale nie dluzej, taka kase jaka wydalem w zeszlym roku nad baltykiem w tym roku pod koniec wrzesnia inwestuje w jakies last minute w cieplym kraju[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 20:45_________________________________________________aaaa i f*ck, dostalem wezwanie na komende w sprawie popelnienia wykroczenia drogowego art.90

c**jowe parkowanie, albo utrudnianie ruchu, f*ck, nie kojarze takiego motywu, tym bardziej ze nie mialem nic za wycieraczka:/

a juz wszystkie mandaty mialem posplacane...

Opublikowano

a ja dzis widziałem srebrne rs4b5 :decayed: na blachach GD :decayed:

Opublikowano

Art. 90. 1. Prawo jazdy otrzymuje osoba, jeżeli:

osiągnęła wymagany dla danej kategorii wiek;

uzyskała orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem i orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do kierowania pojazdem, o ile jest ono wymagane;

odbyła wymagane dla danej kategorii szkolenie;

zdała z wynikiem pozytywnym egzamin państwowy wymagany dla danej kategorii.

przebywa na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przez co najmniej 185 dni w każdym roku kalendarzowym ze względu na swoje więzi osobiste lub zawodowe albo przedstawi zaświadczenie, że studiuje od co najmniej sześciu miesięcy.

2. Wymagany dla danej kategorii wiek wynosi:

16 lat - dla kategorii A1, B1 lub T;

(uchylony);

18 lat - dla kategorii A, B, B+E, C, C+E, C1 lub C1+E;

21 lat - dla kategorii D, D+E, D1 lub D1+E, z zastrzeżeniem ust. 4.

3. Osoba, która nie ukończyła 18 lat, może uzyskać prawo jazdy kategorii A1, B1 lub T za pisemną zgodą rodziców lub opiekunów.

4. Wymagany wiek do uzyskania prawa jazdy kategorii D lub D1 przez żołnierza zasadniczej służby wojskowej posiadającego prawo jazdy kategorii B wynosi 19 lat.

5. Dodatkowym warunkiem uzyskania prawa jazdy:

dla kategorii C, C1, D lub D1 - jest spełnienie wymagań, o których mowa w ust. 1 pkt 3 i 4, określonych dla prawa jazdy kategorii B;

dla kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E - jest spełnienie wymagań, o których mowa w ust. 1 pkt 3 i 4, określonych odpowiednio dla praw jazdy kategorii B, C, C1, D lub D1.

wiec to chyba nie mandacik :tongue4:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 22:43_________________________________________________chyba ze to z tego -taryfikator punktów karnych

B.

Nieprawidłowe zachowanie się kierujących wobec pieszych

01

Omijanie pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszym

art. 97, 90 albo 86 § 1 lub 2 k.w.

art. 26 ust. 3 pkt 2 p.r.d.

10

02

Wyprzedzanie na przejściach dla pieszych i bezpośrednio przed nimi

art. 97, 90 albo 86 § 1 lub 2 k.w.

art. 26 ust. 3 pkt 1 p.r.d.

9

03

Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na oznakowanym przejściu

art. 90 albo 86 § 1 lub 2 k.w.

art. 26 ust. 1 p.r.d.

8

04

Nieustąpienie pierwszeństwa przez kierującego pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża pojazd

art. 26 ust. 2 p.r.d.

8

05

Niezatrzymanie pojazdu w razie przechodzenia przez jezdnię osoby niepełnosprawnej, używającej specjalnego oznaczenia, lub osoby o widocznej ograniczonej sprawności poruszania się w celu umożliwienia jej przejścia

art. 26 ust. 7 p.r.d.

8

06

Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu podczas cofania

art. 90 lub 86 k.w.

art. 23 ust. 1 pkt 3 p.r.d.

http://www.autocentrum.pl/paliosiena/mandat/punkty.htm

Opublikowano

k**wa zglupialem

Wśród zachowań, które zostaną uznane za wykroczenia z art. 90 k.w., tj. utrudniające lub tamujące ruch, taryfikator mandatów wskazuje:

utrudnianie lub tamowanie ruchu poprzez brak lub błędne sygnalizowanie manewru (mandat – 200 zł);

utrudnianie ruchu podczas cofania (mandat – 50-200 zł);

naruszenie zakazów cofania w tunelach, na mostach i wiaduktach (mandat – 200 zł);

nieustąpienie przez kierującego pojazdem pierwszeństwa pieszym znajdującym się na przejściu (mandat – 350 zł);

jazda wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych pojazdem silnikowym – (mandat – 250 zł);

zatrzymanie lub postój pojazdu na autostradzie lub drodze ekspresowej w innych miejscach niż wyznaczone w tym celu (mandat – 300 zł);

zajmowanie więcej niż jednego, wyznaczonego na jezdni, pasa ruchu (mandat – 150 zł);

wchodzenie na jezdnię bezpośrednio przed jadący pojazd (na przejściach dla pieszych – 50 zł, w innych miejscach – 100 zł).[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2011, 00:27_________________________________________________Art. 90. Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania,

podlega karze grzywny albo karze nagany.[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2011, 00:29_________________________________________________o co sie mogli c**je przyczepic?:/ :mysli:

dopiero w srode sie dowiem :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
:hi: