Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI PD] Słabe hamulce i buczenie klimy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Salin92 napisał:

Jak 2 razy podpompuje w trakcie jazdy to już hamulców nie ma :/

To wygląda na problemy z podciśnieniem do wspomagania , przejrzyj układ , podepnij wakuometr i obserwuj  podciśnienie w czasie jazdy :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mechanik podłączył vacuometr i powiedział że jest walnie vacum bo puszcza ciśnienie za króćcem i od tego teraz nie ma buta i pedal hamulca jest twardy... Może tak być?

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, Salin92 napisał:

Mechanik podłączył vacuometr i powiedział że jest walnie vacum bo puszcza ciśnienie za króćcem i od tego teraz nie ma buta i pedal hamulca jest twardy... Może tak być?

Ja kolego jak miałem luzny króciec na vacum to ewidentnie czułem ze hamulce słabiej mi działały i właśnie podciśnienie uciekało przez nieszczelność na tym wadliwym króćcu. Po delikatnym zaklepaniu i sklejeniu tego króćca hamulce wróciły do dobrego działania.

Opublikowano
  • Autor
Ja kolego jak miałem luzny króciec na vacum to ewidentnie czułem ze hamulce słabiej mi działały i właśnie podciśnienie uciekało przez nieszczelność na tym wadliwym króćcu. Po delikatnym zaklepaniu i sklejeniu tego króćca hamulce wróciły do dobrego działania.
U mnie widać na pompę że ta rurka się rusza a mechanik mówił że ma się nie ruszać

Opublikowano
1 minutę temu, Salin92 napisał:

U mnie widać na pompę że ta rurka się rusza a mechanik mówił że ma się nie ruszać

U mnie i pewnie jak i u reszty którzy mieli problemy z króćcem na vacum ruszała się rurka bo króciec luzny jest i tyle.Trzeba go delikatnie zaklepać i skleić klejem dwuskładnikowym do metalu.Ja do zaklepania uzyłem nasadki nie pamiętam jaki numer czy 19 czy inna jak bys to robił to fajnie dopasować ktoras z nasadek i delikatnie młotkiem uderzyć w nasadke ja po takim zabiegu już króciec miałem sztywny nie do ruszenia.Ale dodatkowo oblałem go klejem żeby mieć pewność ze będzie trzymać.Jak na razie wszystko trzyma gicio.

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to tak?
Mechanik mówił że zaklepie to właśnie i zaklei klejem i mówiłem zeby jeszcze poksylina f9c26d37ef0bac26b4e21d4c500c6609.jpg

Opublikowano

Dokładnie o to chodzi zaklepać i skleić może być poksylina może być cos co będzie do metalu 

Opublikowano
  • Autor

No to spoko tak właśnie mówił że zrobi :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Co do buczenia klimy to okazało się że po wyjęciu filtra kabinowego w środku były 3 suche listki i to one wywoływaly buczenie.... Listki wyjąłem i wszystko gra :)