Jump to content
IGNORED

[ALL TDI PD] Słabe hamulce i buczenie klimy.

Salin92

Recommended Posts

Witam.

Mam problem w swoim audi 

W samochodzie jak włączam nawiew i zwiększam go , po ok połowie zaczyna mocno buczeć klimatyzacja, co może być przyczyną jak to sprawdzić?

Podczas hamowania zauważyłem od jakiegoś czasu ze hamulce są bardzo słabe tarcze i klocki wymienione z przodu i  z tyłu , płyn hamulcowy uzupełniony , co może być ?

Ostatnio też zauważyłem rurę od turbo kora jest połączona trytytkami , nie wiem czy jest tam coś ułamane czy brakuje jakiejś złączki ?

IMG_20171122_161203.jpg

Ja jebie, dużo rzeczy widziałem ale coś takiego HAAHAHAHAHAHAHA :facepalm::decayed:

Hamulce to może za słabo układ został odpowietrzony przy wymianie płynu.

układ dziś odpowietrzony, a taka prowizorka była już jak kupiłem audi

a co do tej prowizorki to strasznie jest od spodu na tym łączeniu w oleju, czy powinna być w oleju czy to turbo bierze olej ?

Odpowietrzony może być ale kto ile w to wsadził serca? Może tylko tak o zrobił aby było i tyle, nie ma opcji, żebyś na nowych tarczach i klockach miał słabe hamulce.

Jak turbo jest tak konkretnie zabezpieczone to nie ma opcji aby brało olej :polew:

Edited by k232

czytałem o tym trochę i piszą też ze może być serwo albo po parciała guma w ścianie grodziowej od serwo ale nie mogłem jej znaleźć , a gdy podczas jazdy z 3 razy podpompuje hamulec to później już tragedia zero hamowania ...

Ewidentnie masz problem z podciśnieniem i to też pewnie będzie problem przeładowania turbiny, sprawdź czy króciec na vacu pompie nie jest luźny i posprawdzaj wszystkie węże podciśnieniowe.

A gdzie on jest dokładnie? Jest do niego dostęp od góry?

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Z tyłu silnika. W temacie który podaje jest filmik, obejrzyj sobie.

Dzięki w piątek będę patrzył co jest :)

A co z tą rura z trytytkami jak to powinno wyglądać oryginalnie?

Tam jest klamra sprężysta ona jest u Ciebie, ale ktoś tak zrobił bo z czasem się wyrabiają zapadki na rurze i zaczyna to luźno latać... jak lata luźno zaraz sączy się olej :P

Da się to naprawić albo wymieniając wąż i oring na nowy, albo sprytnie dokładając o-ring na rurę by znowu na ciasno zapiąć klamrę. U mnie w temacie pokazałem jak to zrobić, możesz zerknąć (w podpisie link).

IMG_20170914_153932.jpg

Oringi już wsadzone, jeszcze te hamulce, trochę ruszalem tuleja w ścianie grodziowej i teraz jeszcze słabiej hamuje, nie wiecie gdzie moge kupić tą tuleje 8E0 611 743 F? 409a00c1b1de826a02cf9ee421407ec8.jpg2f57779a3e734c53ce7d820f0efabb71.jpg

Dzis jeszcze popatrzę, a co do klimy to pytałem kolegę i mówi że pracuje tak jakby nie była zkalibtowana/ wyważona, ale wg w klimatyzacji jest coś takiego? Jak tak to gdzie to mozna zrobić i ile kosztuje?

W dniu 22.11.2017 o 18:03, k232 napisał:

nie ma opcji, żebyś na nowych tarczach i klockach miał słabe hamulce.

A z tym się nie zgodzę :decayed:

Wystarczy słabe podciśnienie w układzie wspomagania hamulców , uszkodzone serwo albo lipne klocki hamulcowe i o dobrym hamowaniu można zapomnieć :P

Jak 2 razy podpompuje w trakcie jazdy to już hamulców nie ma :/

A ten płyn był tylko uzupełniany czy wymienimy cały na nowy ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka