Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Czy to zbieżność??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Problem mój polega na tym,że po odebraniu auta od mechanika (wymiana przegubu oraz klocków) kierownica trzęsie się przy 100km/h natomiast kierownica odchylona jest lekko w lewo, autko natomiast ściąga w prawo.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Jeżeli wcześniej było dobrze to znak że mechanik coś źle zmontował.

Jedź do niego i pogadaj o tych objawach

Opublikowano
Witam wszystkich. Problem mój polega na tym,że po odebraniu auta od mechanika (wymiana przegubu oraz klocków) kierownica trzęsie się przy 100km/h natomiast kierownica odchylona jest lekko w lewo, autko natomiast ściąga w prawo.

Proszę o pomoc.

Jednym słowem tragerdia.

jaki przegub??? w A4 są 4 wahacze + końcówka drążka kierowniczego + stabilizator na stronę

jak było przed wymianą? Sprawdz dokręcenie kół. Jeśli wymieniałeś końcówkę drążka kierowniczego to trzeba jechac ustawić auto.

Opublikowano
  • Autor

Wymieniany był przegub lewego przedniego koła. Przed oddaniem do mechanika wszystko było w porzadku, oprócz oczywiscie pukającego przegubu. :audi:

Opublikowano

Wymieniłem ci co przypada na jedną stronę auta - wiec, albo wymienił jeden z czterech wahaczy albo końcówkę drążka? Dokładnie co robił?

Opublikowano

Adadur nie kombinuj.

Aby zmienić przegub homokinetyczny odkręcił wahacze, aby wyciągnąć półoś z przegubem z piasty.

Opublikowano
Adadur nie kombinuj.

Aby zmienić przegub homokinetyczny odkręcił wahacze, aby wyciągnąć półoś z przegubem z piasty.

Fakt - chyba że o to chodzi. Tak sie sugerowałem że chodzi o zawieszenie bo większośc z nim ma właśnie problemy.
Opublikowano

Jedz do tego artysty bo mógl przy składaniu zawieszenia poprostu dokrecic śruby i tyle a powinno to wygladac tak ze dokreci, musi auto opuscic z podnosnika aby sobie na miejsce wskoczylo to co powinno, podniesc jeszcze raz i dopiero definitywnie zakrecic śruby. Koleś to przerabial w Passacie tak mu namieszali tylko ze sciagalo go bardzo ale wlasnie kiera byla ok prosta :question:

Opublikowano
Adadur nie kombinuj.

ale wystarczy odkręcic na sworzniach 2 górne wachacze, wymienic przegub i wszystko później poskręcać do kupy i nic z kierownicą niepowinno sie przestawić - chyba że majster poodkręcał drązki kierownicze heh :lol:

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że on do wymiany przegubu wymontował drążek a potem kombinował

Opublikowano
  • Autor

ten artysta mechanik kierownice założył krzywo jak rozbierał deskę rozdzielczą. Auto nadal ściąga po puszczeniu kierownicy, na dodatek przy ruszaniu i czasem przy zmianie biegów i przyspieszaniu a nawet czasem przy hamowaniu słysze takie dziwne stuknięcie w kole(tym w którym wymieniany był przegóB)

Opublikowano
Auto nadal ściąga po puszczeniu kierownicy, na dodatek przy ruszaniu i czasem przy zmianie biegów i przyspieszaniu a nawet czasem przy hamowaniu słysze takie dziwne stuknięcie w kole(tym w którym wymieniany był przegóB)

Nie czekaj tylko zapierniczaj na diagnostyk, najlepiej do innego zakładu :exclaim:

Niech Ci sprawdzą dokładnie zawiechę

Opublikowano
ten artysta mechanik kierownice założył krzywo jak rozbierał deskę rozdzielczą. Auto nadal ściąga po puszczeniu kierownicy, na dodatek przy ruszaniu i czasem przy zmianie biegów i przyspieszaniu a nawet czasem przy hamowaniu słysze takie dziwne stuknięcie w kole(tym w którym wymieniany był przegóB)

Faktycznie artysta - następnym razem zapytaj czy stać go na pokrywanie kosztów twego leczenia?

Opublikowano
  • Autor

byłem na diagnostyce i kolo powiedział że jeden, chyba dolny tylny (taki skręcony) wahacz jest w stanie tragicznym. kierownica drżała bo n afelgach miałem chyba z kilo błota. Przy wymianie opon się wyjaśniło. Czy wahacz firmy delphi to dobry wybor??? :a4fan::a4fan::a4fan::a4fan::a4fan: :twisted:

Opublikowano

No to juz cos wiecej wiemy.

Czy wahacz firmy delphi to dobry wybor???
raczej odradzam, kup Febi, TRW lub Lemforder i bedzie ok; np. poszukaj na Allegro.