Krypol23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Witam wszystkich.Chciałbym odblokować sobie pełny FIS z możliwością komputera pokładowego,lecz problem polega na tym że gdy wchodzę w Licznik 17-->Adaptacja 10-->Kanał 19 mam tam wartość 100 i nie wiem co z tym dalej zrobić ma ktoś jakiś pomysł czy ja coś robię źle?
salamon Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) W zasadzie sam sobie już odpowiedziałeś na to pytanie czyli Ty żle robisz.odblokowanie pełnego fisa wiąże się z wymianą modułu kierownicy oraz manetki od spryskiwaczy w której jest przycisk do przechodzenia między funkcjami inaczej niby jak chcesz sprawdzać sobie poszczególne funkcje Edytowane 26 Listopada 2017 przez salamon
Krypol23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Ja to wiem że trzeba wymienić manetkę,ale czy podłączenie drugiej manetki zmieni wartość ze 100 na inną?
Krypol23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Moduł kierownicy wymieniam chyba tylko wtedy jeśli chcemy mieć tempomat
kamil-vag Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Jest temat o odblokowaniu FIS, kodowanie, adaptacja i ma smigac
Krypol23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 W tygodniu założę manetkę i zobaczymy czy wartość się zmieni i będzie wszystko ok,
salamon Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś samo nic się nie zmieni, nową manetkę musisz zakodować
Krypol23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Tak,wiem już wszystko. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Krypol23
Krypol23 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2017 Chciałbym odświeżyć temat gdyż po zamontowaniu manetki zakodowaniu jej mam problem z odblokowaniem fis-a. W adaptacji na kanale 19 mam wartość 100 co z tym dalej zrobić?
kamil-vag Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zakoduj 01200 albo 01000 Tu ściąga jak kodować: XXXXX 0XXXX: Illumination (pointer and scale) only active with lights on 1XXXX: Pointer illumination on active with ignition on, scale (1st dimming characteristic) and pointer illumination active with lights on 2XXXX: Scale illumination (1st dimming characteristic) active with ignition on, scale and pointer illumination active with lights on 3XXXX: Scale (with 2nd dimming characteristic) and pointer illumination active with ignition on or lights on X0XXX: Only level 2 (long-time memory) X1XXX: Levels 1 and 2 XX0XX: DIS 1 XX1XX: Highline without DIS, i.e. no drive time alarm, no washer fluid, brake light or bulb warning (even in check sequence) and "Computer" menu option not selectable; trip computer displays range only (no switch function) XX2XX: DIS with menu guidance XX3XX: DIS with menu guidance and units switching XXX0X = Lap timer readout not active (only RS4) XXX1X = Lap timer readout active (only RS4) XXXX0: Radio clock inactive XXXX1: Radio clock active XXXX2: Radio clock not active and sports seats active (only RS4) (with PR no. Q4P) XXXX3: Radio clock active and sports seats active (only RS4) (with Pr no. U2A and Q4P)
Krypol23 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2017 Kodowanie 01000 weszło i jest ok tylko nie wiedzieć czemu nie reaguje na inne kodowania nawet jak je przyjmie a dokładnie opcje oświetlenia
Rekomendowane odpowiedzi