Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakie opony do felg 17" (wzór s-line) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Mam taki dylemat, ze jak kupie opony 225/45/17 to opona będzie miała wysokość 10,1 cm. Teraz mam zimówki 195/65/15 i wysokość opony jest 12,7 cm (mozna to obliczyć) łatwo zauważyć ze to duza róznica i jak załoze alu 17" to między błotnikiem a kołem będzie duza szpara i juz wiem ze będzie to niezbyt ciekawie wyglądać :disgust:

Jakie macie opony przy swoich felgach?? mowa oczywiście o kole 17" i modelu B6 na zwykłym zawieszniu.

Czekam na odpowiedzi koledzy :)

Opublikowano

nie kapuje do końca o co chodzi... :mysli: przecież wiadomo ze opona będzie niższa bo felga będzie większa... :rolleyes: a szpara jaka była taka zostanie (z dokładnością do kilku milimetrów) :wink4: bierz 225/45/17 :good:

Opublikowano
  • Autor

Hmm... dobra juz to rozgryzłem :naughty: albo inaczej zawiesiłem się, czytaj zakręciłem :wallbash: nie załapałem ze sama felga będzie o 2 cale większa i wszystko się wyrówna, ale ze mnie łoś :embarrassed::naughty:

Sorki za zamieszanie

Opublikowano

Hmm... dobra juz to rozgryzłem :naughty: albo inaczej zawiesiłem się, czytaj zakręciłem :wallbash: nie załapałem ze sama felga będzie o 2 cale większa i wszystko się wyrówna, ale ze mnie łoś :embarrassed::naughty:

Sorki za zamieszanie

Zawsze trzeba liczyć opona +felga :wink4:

Opublikowano

do 17 tylko 225/45/17 najbardziej trafny wybór lub szerokość 235 innych nie ma sensu

Opublikowano

do 17 tylko 225/45/17 najbardziej trafny wybór lub szerokość 235 innych nie ma sensu

Ja mam 215/45/17 i nie narzekam :good: :good:

Opublikowano

tylko że kolega ma B6 :wink4: więc 225 lub 235 ze wskazaniem na to pierwsze :cool1:

Opublikowano

tylko że kolega ma B6 :wink4: więc 225 lub 235 ze wskazaniem na to pierwsze :cool1:

Ano fakt. Nie zauważyłem :wink4:

Opublikowano

ja mam B7 iszerokość 235 :cool1: iteż nie narxekam :evil:

Opublikowano

Do B6 225/45 17 i średnica koła zachowana jak w oryginale i licznik nie kłamie.

Opublikowano
  • Autor

Przy A6 ma 235/45/17 i śmiga się super nie licząć, ze jak są koleiny to się w nich nie mieszcze i troszke nosi ale cóż... nasze piękne autobahny :disgust:

Czyli kupuje 225 :good: tak jak polecił mi oponiarz :)

A teraz jeszcze jedno pytanko odnośnie opon w A6, jak przyjdzie czas na nie (myśle ze będzie to następny sezon) to czy przy napędzie Quattro muszą być wymienione zaraz 4 opony jednocześnie?? i czy jest jakieś zagrożenie dla napędu gdybym zapodał przykładowo 225/45 na przód a na tył 235/45??

Dodam, ze pytam tylko dla informacji bo w zyciu nie wymieniłbym opon tak jak napisałem wyzej Poprostu chce wiedzieć bo słyszałem ze rózny rozmiar kół a nawet opon jest dla Quattro zabójczy, ile w tym prawdy? :mysli:

Opublikowano

PRzy innym rozmiarze moga byc zaklocenia przy esp i abs.

Opublikowano

Mam taki dylemat, ze jak kupie opony 225/45/17 to opona będzie miała wysokość 10,1 cm. Teraz mam zimówki 195/65/15 i wysokość opony jest 12,7 cm (mozna to obliczyć) łatwo zauważyć ze to duza róznica i jak załoze alu 17" to między błotnikiem a kołem będzie duza szpara i juz wiem ze będzie to niezbyt ciekawie wyglądać :disgust:

Jakie macie opony przy swoich felgach?? mowa oczywiście o kole 17" i modelu B6 na zwykłym zawieszniu.

Pawlo 2004 nie wiem co Ty palisz ale musi to być zajeb***e... :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Pozdrawiam

Opublikowano

:polew: :polew:

jakie przelicznia :)

zakładaj 17 z 225/45/17

dziura niestety będzie większa ale idie sie do tego przyzwyczaić :P

Opublikowano

Przy A6 ma 235/45/17 i śmiga się super nie licząć, ze jak są koleiny to się w nich nie mieszcze i troszke nosi ale cóż... nasze piękne autobahny :disgust:

Czyli kupuje 225 :good: tak jak polecił mi oponiarz :)

A teraz jeszcze jedno pytanko odnośnie opon w A6, jak przyjdzie czas na nie (myśle ze będzie to następny sezon) to czy przy napędzie Quattro muszą być wymienione zaraz 4 opony jednocześnie?? i czy jest jakieś zagrożenie dla napędu gdybym zapodał przykładowo 225/45 na przód a na tył 235/45??

Dodam, ze pytam tylko dla informacji bo w zyciu nie wymieniłbym opon tak jak napisałem wyzej Poprostu chce wiedzieć bo słyszałem ze rózny rozmiar kół a nawet opon jest dla Quattro zabójczy, ile w tym prawdy? :mysli:

Przy quattro z przodu i z tyłu takie same opony.

Opublikowano
  • Autor

Pawlo 2004 nie wiem co Ty palisz ale musi to być zajeb***e... :decayed: :decayed: :decayed: :decayed:

Pozdrawiam

Pale jedynie gume swoim osiołkiem :naughty::kox: A tak BTW to napisałem, ze się zakręciłem :embarrassed: więc nie jechać teraz po mnie jak po asfalcie :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Audi rekomenduje 235/45/17. Nie lepiej wiec w takie sie zaopatrzyc??

Stoje wlasnie przed takim dylamatem bo moje Eagle F1 225/45 sa na wykonczeniu. Czym je zastapic, hmm? ;)

Opublikowano

Audi rekomenduje 235/45/17. Nie lepiej wiec w takie sie zaopatrzyc??

Stoje wlasnie przed takim dylamatem bo moje Eagle F1 225/45 sa na wykonczeniu. Czym je zastapic, hmm? ;)

Wybór jest tak duży że nie powinieneś mieć problemów ze znalezieniem następcy :tongue4: Chociażby Dunlop SP Sport Maxx TT czy Toyo T1-R :good:

Opublikowano

No kilka typow mam. M.in. wsponiane Dunlopy, Pirelli albo GY. Bardziej zastanawia mnie jednak szerokosc. Zostac przy 225 czy posluchac rad Audi i kupic 235. Roznica w cenie jest.

Opublikowano

od siebie dodam tylko zbyscie nie kupowali tanich modeli Pirelli (pzero, drago) bo strasznie ząbkuja i w aucie huczy jak nad morzem :disgust: