David1PL Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Witam wszystkich, audi a4b5 98r. Szukam osób ,które znają sie na temacie i mi pomogą w tym, mianowicie zakupiłem sobie nowe radyjko ''MD-180'' posiadałem radio stare ''chorus''-pierwszy problem to kostki, z fabrycznego radia jest ich sporo(narazie nie mam zdjęć tych kostek ale postaram sie dodać, wybaczcie mi)zakupiłem uniwersalną przejściówkę wsadziłem tam czarną i brązową kostkę, pozostała mi tylko czerwona,trzy małe kostki zółta ,biała, i zielona, oraz wejscie od anteny i widocznie to masa z obudowy. myślałem by udać sie do jakiegoś serwisu by jakoś reszte kostek podczepili pod jeden kabel czy jakoś tak,A dodam ,że jeszcze nie działają mi tylne głośniki to wina pewnie tych kostek bo są nie podłączone.dodatkowo mam kilka pytań do was. 1-co oznaczają na radiu 4x75W ;4x25W itp.. 2-jaki może być koszt podłączenia reszty kostek tak jak powinno być, aby wszystko działało włącznie z radiem. 3-jakie głośniki ohmy, właściwości, tak aby dobrze grało przy tym radyjku 4x75W. Z góry dziękuje do czego są te kostki? orginalne radio chromus to jest (nr1), a nowe radio ma takie wejścia zdj (nr 2) zdj nr1 zdj nr 2: tą wiązke posiadam ale po podłaczeniu czarnej i brązowej kostki działają tylko dolne przednie głośniki w drzwiach, co zrobić by wszystkie kable były podłączone jak by ktoś znalazł jakąś wiązke dobrą, podziekował bym. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez David1PL
David1PL Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Czytałem to ale jakoś obrazki sie nie ładują mi jakiś problem mam, a by dużo pomogły. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez David1PL
Rekomendowane odpowiedzi