Jump to content
IGNORED

Padły pompki continental BRD 170KM

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam! padły mi dwie pompowtryskiwacze 03G130073T i nie wiem co robić kupić dwie używki ale mam bład od tych reszty pompowtrysków od przekroczonej regulacji także nie ma pewnosci czy juz nie padaja te dwa kolejne . Myślałem o wrzuceniu pompowtrysków boscha od BKD wiadomo 140KM ale nie chce kupić jakiegoś bubla chyba że ktoś ma coś konkretnego do sprzedania. O regeneracji siemensa/conti słyszałem że są składane z paru i sprzedawane

Edited by Drelo
Posted (edited)

Jak szybko Ci te pompki padły i na jakiej podstawie to stwierdzono ?

Opisz dokładnie objawy i sposób diagnozowania :hi:

Edited by piotrsob1
Posted

jak padły to pewnie motor stanął, PPD tak maja jak zwarcie zrobi się w cewce to ECU wyłącza wszystkie  już nie uruchomi się silnika..  może to być nawet podczas wyprzedzania :facepalm:

ja słyszałem, ze można poprawić trochę ta cewkę, ale jeszcze przed wystąpieniem objawów niedomagania pompki (piezokryształ jest nienaprawialny). później już nic się nie da zrobić. generalnie to tylko czyszczenie ultradźwiękami i płukanie chemia.

Może masz problem elektryczny u siebie? wiązkę na próbę można by podmienić..

Posted (edited)
52 minuty temu, moniuh napisał:

jak padły to pewnie motor stanął, PPD tak maja jak zwarcie zrobi się w cewce to ECU wyłącza wszystkie  już nie uruchomi się silnika..  może to być nawet podczas wyprzedzania :facepalm:

ja słyszałem, ze można poprawić trochę ta cewkę, ale jeszcze przed wystąpieniem objawów niedomagania pompki (piezokryształ jest nienaprawialny). później już nic się nie da zrobić. generalnie to tylko czyszczenie ultradźwiękami i płukanie chemia.

Może masz problem elektryczny u siebie? wiązkę na próbę można by podmienić..

Nawet jak silnik stanął nagle to w sterowniku silnika powinny być zapisane błędy które sterownik wykrył i na ich podstawie unieruchomił silnik :decayed:

Kolega nie napisał numerów błędów, dla tego dopytuję .

Przyczyny nieprawidłowej pracy pompek nie zawsze leżą w nich samych,  większość ludzi wyrywa z silnika i oddaje do regeneracji pompki które jeszcze długo mogły by służyć :hi:

Edited by piotrsob1