Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kto ogarnie 1.8t w Zamościu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś zna jakiegoś mechanika, który ma pojęcie o tych silnikach i może polecić? Zamość i okolice.

Opublikowano

Pytaj w regionalnym

btw co chcesz tam zrobić

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, otis89 napisał:

Pytaj w regionalnym

btw co chcesz tam zrobić

Przepraszam nie widziałem że jest takie subforum.

Od jakiegoś czasu nasiliło mi się klepanie szklanek. Nieregularne, bardzo głośne, słychać w samochodzie. Oczywiście na rozgrzanym. Nie czyściłem nigdy smoka, na pierwszym przeglądzie powiedzieli że spaliny lecą do kabiny więc odma zapchana. Byłem u jednego mechanika, słuchał, oglądał, powiedział że trzeba pokrywę ściągać.

Wczoraj jak wracałem ze świąt na trasie, zapalił mi się niski poziom oleju. Zgasiłem, zapaliłem silniki i już było okej. Profilaktycznie dolałem ~150ml.

Ciśnienie na cylindrach mierzyłem 2 razy w przeciągu 2 ostatnich lat i było wszystko ok. Z tego co czytam na forum, to wygląda na przytkanego smoka, nagaru pewnie jest trochę, może i pompę przydało by się wyczyścić. Nie robię w tym, więc to są tylko moje wnioski na podstawie identycznych problemu u innych użytkowników.

Szukam kogoś, kto dość trafnie to oceni/zdiagnozuje. Nie chcę ściągać pokrywy za ~200zł, żeby się okazało że trzeba michę, bo u góry jest wszystko ok, albo powie że popychacze do wymiany, a się okaże że pompa nie daje rady bo zasyfiona.  Silnik ma prawie 350tyś.

Opublikowano
  • Autor

Czy jakiś mod może przenieść temat w odpowiednie miejsce, oczywiście inne niż kosz ;) Byłbym bardzo wdzięczny, nie chcę zakładać drugiego tematu.

Opublikowano

Jeśli kontrolka od oleju była czerwona to należy szukać w kierunku ciśnienia oleju. Żółta jest od poziomu...

Opublikowano

zmierz cisnienie oleju , kazdy warsztat to zrobi ,pomiar powie Ci dużo o tym czy smok przytkany czy juz pompa się kończy ?? .. Ja u siebie zrzucałem miskę smok lekko przytkany przy okazji plukanka i wymiana oleju. 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, przem8 napisał:

Jeśli kontrolka od oleju była czerwona to należy szukać w kierunku ciśnienia oleju. Żółta jest od poziomu...

Żółta, dziś sprawdzę na zimnym jak poziom, ale przed drogą sprawdzałem i było ok.