Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0tdi BPW nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Odpaliłem samochód na hol, teraz odpala tak jak powinien (do czasu). Załączam logi z grup 13,18,23.

Podczas logowania odpalałem pare razy auto (zawsze z sukcesem), przejechałem się kawałeczek, jeszcze raz odpaliłem.

malonetuning:
http://log.malonetuning.com/chart/228771#H8KLCADDsmvCgFoCA03DjMOBCsKDMBAEw5B%2Fw5nDswRcwrDCtX5Lw4ghwq1LXMKwRsKSFWzCv8K%2Bwo3CvcO0OMOzwobDscKeHsO5ecOXVVwqecOfKsKhC2jDpcKSwovCvsOlG0FJVinDkcKEwprDhGlyLxcPwq3CpxVNwrPCnVDDhcO%2Bw4DDt8K4w6DCigE3wozDoA7DjAHDhMK%2FwofDnXLDnRbCtcK2w6M%2BwoQPCBURHsKFAAAA

vaglog:
http://vaglogi.pl/log-013_018_023_u52Wi7.html

Wycieków paliwa raczej nigdzie nie widzę. 

po odpaleniu przez holowanie_LOG-01-013-018-023.CSV

Edytowane przez luckimen

Opublikowano

Trzeba było włączyć logowanie jak go zapiąłeś na krawat, na chwilkę przed ruszeniem :decayed:

Wtedy może z loga by coś wypatrzył ....

Jak logi robiłeś gdy już wszystko było OK , to nic tam nie będzie :whistling:

Wygląda na to że się zapowietrza, robiłeś test z górką ?

Opublikowano
W dniu 11.02.2018 o 11:48, luckimen napisał:

Dzięki za propozycję. Dodam jeszcze ze jak już auto odpali (czy to plak czy to holowanie) to nie ma żadnego problemu z odpalaniem późniejszym. Można nawet po 30s od pierwszego odpalenia go zgasić i odpalić bez problemu. Myślę, że nawet po 5s jakbym go zgasił to by odpaliłby z kopa.  Dopiero po dłuższym czasie nieużytkowania auto nie odpala - prawdopodobnie minusowe temperatury się też do tego przyczyniają.

Intuicyjnie jak dla mnie brak paliwa. Auto w ogóle nawet nie szarpnie jak normalnie próbuje odpalać. Jak już się uda to chodzi i odpala jak marzenie (paliwo z filtra paliwa leci, świece sprawne).

tak wałsnie jest... jak juz odpali to bedzie zapalał nawet po 2h... zostaw go na 8h i masz powtórkę z rozrywki...

czasami te gumki potrafia tak zakonczyc zywot ze motor bedzie kulał na obrotach nie rowna praca bj.

zcisnij oba przewody paliwowe zasilanie i powrót a zobaczysz ze na nastepny dzien nie bedzie problemu z uruchomieniem silnika...

Edytowane przez SotoM

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem to samo w niedzielę.. Odpaliłem na plaku zawiozłem do znajomego mechanika wymienił mi oringi na wtryskach + wyregulowal je bo były tak rozstrojone że masakra. jeden 3.5 na plus drugi 0.4 na minusie także szkoda gadać.. Ale już wszystko śmiga auto chodzi równo. Także polecam sprawdzić wtryski :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podzielenie sie doswiadczeniem.