Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak centralnego zamka. Nie działająca pompka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś rano poszedłem odpalić samochód. Próbuje otworzyć z pilota a tu d*pa. Nie otwiera. Dodam że z kluczytka otworzę tylko drzwi pasażera a resztę po naciśnięciu od wewnątrz klamki. Z tyłu korki są wpadnięte nie tak jak zawsze. Dodam że wyciągałem pompkę żeby sprawdzić szczelność ...Okazało się że na jednym wężyku jest nie szczelność ale zrobiłem rzeźbę do szczelności i pompka przestała pracować. Jakieś pomysły ??

Opublikowano
W dniu 31.12.2017 o 16:15, Aqustyczny napisał:

Witam. Dziś rano poszedłem odpalić samochód. Próbuje otworzyć z pilota a tu d*pa. Nie otwiera. Dodam że z kluczytka otworzę tylko drzwi pasażera a resztę po naciśnięciu od wewnątrz klamki. Z tyłu korki są wpadnięte nie tak jak zawsze. Dodam że wyciągałem pompkę żeby sprawdzić szczelność ...Okazało się że na jednym wężyku jest nie szczelność ale zrobiłem rzeźbę do szczelności i pompka przestała pracować. Jakieś pomysły ??

A próbowałeś otworzyć/zamknąć kluczykiem z zamka pasażera ? Miałem u siebie taką sytuacje, i problemem okazał się przewód plusowy, który gubił prąd pomiędzy słupkiem przedniego pasażera a pompką centralnego, a wyglądało to w ten sposób.. gdy kostka była wypięta z pompki napięcie wynosiło (nie pamiętam dokładnie ale coś ok 13V) jak wpiąłem kostkę do pompki napięcie automatycznie zmniejszało się do 10V, podejrzewałem pompkę ale stopniowo rozwiązałem ten problem dokładając na próbę plus z lampki bagażnika pompka zadziałała, i tak już zostało, podciągnąłem drugi kabel plusowy od słupka pasażera i tak działa. Więc najpierw ogarnij czy pompka ruszy z innego zamka ia później sprawdź napięcie. Pozdrawiam