m_kott Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Tak jak w tytule. Moja uszczelka pod głowicą powiedziała dobranoc w łączeniu kanału wodnego z komorą spalania stąd moje pytanie. Co przy zdjęciu głowicy warto zrobić oprócz wymiany samej uszczelki? Głowicą idzie do planowania oczywiście. Olej, filtr, płyn nowy - wiadoma sprawa. Co do tego? I jakie mogą być koszty oryginalnych części? Edytowane 6 Stycznia 2018 przez m_kott 1
erchi Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Uszczelka głowicy, pokrywy zaworów, napinacza, kolektora dolotowego i wydechowego. Króciec wodny z tyłu silnika na oryginalny, zaślepka bloku (przy termostacie). Zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej, reszta odmy do czyszczenia i sprawdzenia, do wymiany co się przy okazji rozsypie. ( Bagnet oleju i prowadnica. Do sprawdzenia stan napinacza łańcuszka rozrządu, łańcuszek, ślizgi. Rozrząd zależnie od przebiegu, wraz z nim pompa wody. Ceny mam gdzieś zapisane. Króciec, zaślepka bloku, zaworek odpowietrzania - ASO (do wyhaczenia na allegro). Uszczelki Elring, rozrząd, pompa wody - najtaniej w Motostacji.
Rekomendowane odpowiedzi