Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. Mam 1.6 2006 sedan i zastanawiam się nad gazem BRC. Pytanie jak u was wygląda spalanie?

Opublikowano

Co do spalania to dolicz sobie 15-20% więcej gazu na 100km niż benzyny. Nie wiem czemu upierasz się przy brc, bo stag będzie wystarczający i o wiele tańszy. Widzę, że jesteś z Lublina więc kilka warsztatów jest godnych polecenia w samym Lbn jak i okolicach. Osobiście montowałem w Warsztatowni, jak masz pytania to pisz na PW.

Opublikowano

Zostaw ten biedny silniczek w spokoju, on sam ledwo zipie, a co dopiero z gazem. 1.6 to kiepska konstrukcja, na aluminiowej głowicy, w dodatku sam silnik drogi bo ok 2tyś słupek. Wystarczy delikatnie przegiąć z gazem i zaraz uszczelka pod głowicą. Co więcej, ktoś kto świadomie kupując ten samochód z silnikiem 1.6, musiał mieć coś z głową, bo 101KM w 1.6 to rozwiązanie dobre w Corsie albo w Golfie. Podejrzewam, że spala Ci i tak z 10-11litrów, więc po dodaniu gazu spali Ci tak ze 2l litry więcej. Wiem, jeździłem takim 1.6 w gazie. Ogólnie brakowało wtedy mi kogoś kto by powiedział "sprzedaj 1.6, kup z normalnym silnikiem".

Opublikowano

Witam.U mnie gaz od 3 tyś.km.Średnia z tego przebiegu to 9 litrów.Tyle,że jeżdżę spokojnie, max.120 i 80% przebiegu to drogi pozamiejskie.Ja mam stag qbox basic,kme tur,pojedyńcze baracudy i bak 55 litrów za cenę 2800 zł.Całość działa idealnie.Mi akurat ten silnik wystarcza i zamierzam tym autem długo jeździć to założyłem gaz.Jak masz sprawne auto w należytym stanie i chcesz nim pojeździć to zakładaj gaz bo to połowa kosztów przy dystrybutorze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A mi mocy nie brakuje założyłem BRC pali litr więcej niż benzyny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja posiadam gaz od około 9 000 km. Instalacja Stag GoFast200 butla 55 litrów. 

Spalanie gazu:

Na trasie spokojnie: 8,5 l/100 km 

Na trasie trochę szybciej: 9.2 l/100 km

W mieście: Do 13 l/100 km

Ogólnie polecam, gdyż szybko przechodzi na gaz i nie odczuwa się braków mocy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 15.03.2018 o 19:34, Kubix5 napisał:

Ja posiadam gaz od około 9 000 km. Instalacja Stag GoFast200 butla 55 litrów. 

Spalanie gazu:

Na trasie spokojnie: 8,5 l/100 km 

Na trasie trochę szybciej: 9.2 l/100 km

W mieście: Do 13 l/100 km

Ogólnie polecam, gdyż szybko przechodzi na gaz i nie odczuwa się braków mocy.

Dokładnie mam tą samą instalacje. Trasa z Pomorza do Hamar (Norwegia) ponad 900 KM średnie spalanie na poziomie 9.6 L LPG prędkość max 140. 

Nie rozumiem dlaczego każdy hejtuje ten silnik za słabą moc itp... Według mnie od 3 tyś jakoś jedzie wszystko odwdzięcza się bez problemową eksplantacją na lata pod warunkiem że ma się zadbany egzemplarz...