Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pobór prądu na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ostatnio zmagam się z prądem bo mimo, że akumulator ma tylko rok, to samochód ma problem z rozruchem, nie ma siły kręcić. Oddałem akumulator na gwarancję, twierdzą, że jest okej. Zmierzyłem tańszym multimetrem, na wartości do 10A, pokazuje 0.23 i od razu spada do 0.08. Chodzi mi głównie o to, czy pobór prądu jest w miarę okej, czy powinien być niższy? Samochód nie był odpalany od 2h przed pomiarem (czytałem, że różne podzespoły wyłączają się dopiero po czasie). Po przełączeniu multimetra na 200mA pokazywał w okolicach 2.x 

Zatem, pytanie brzmi czy szukać winy ze strony akumulatora, czy może jednak coś kradnie prąd? Samochód jak postoi z dzień /dwa już nie ma siły odpalić. 

Opublikowano

Ja tak miałem jak był w aucie licznik jaegera zespsuty, cały czas brał mi prąd jak się potem okazało

Opublikowano

Ja zmagalem sie z podobnym problemem, po 4h walki z miernikiem okazalo sie ze lampka w bagazniku caly czas swieci, w sedanie nie widac tego nawet w nocy. Auto rozladowywalo sie w 2 dni. Rozwiazalem to wyjmujac zarowke zanim naprawie wlacznik tej lampki.

Opublikowano

Jeśli pobór na postoju masz 80mA (czyli 0,08A) i utrzymuje się cały czas tak samo to mieści się w normie. Im mniej tym lepiej, mierzyłem 3 rózne a4 i wychodziły mi wyniki od 30mA do 90mA u mnie - tj. 0,03A do 0,09A (u mnie sam sterownik lpg pobierał 40mA)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.01.2018 o 19:46, bizonek069 napisał:

Ja tak miałem jak był w aucie licznik jaegera zespsuty, cały czas brał mi prąd jak się potem okazało

naprawiałeś czy wymieniałeś na vdo? padł mikroprocesor ?

Opublikowano

Tak padł procesor. Wymieniłem na full fis vdo i mam spokój oraz zero problemów z aku od tego czasu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2018 o 23:20, bizonek069 napisał:

Tak padł procesor. Wymieniłem na full fis vdo i mam spokój oraz zero problemów z aku od tego czasu

Kolego vdo podchodzi p&p? Czy trzeba rezać?

Opublikowano

Ja zmieniałem z jaegera 1/2 fis na vdo full fis. Musialem dokupić manetkę zeby sterowac fisem i wiązkę do manetki i szarą wtyczkę. Potem zostaje tylko kodowanie immo i zgranie wsadu ze starego licznika