Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Parowanie lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, wszyscy piszą o parowaniu lamp bixenonów a mi parują zwykłe przednie. Skrapla się tam woda, parują, itd. W innym B6 miałem to samo w jednej lampie. Jak temu zapobiec ?

Opublikowano

Witam!
Podepnę się pod temat. Dziś wymieniłem na nowe reflektory ksenonowe oryginały valeo. Po wyjeździe z garażu i krótkiej przejażdżce zauważyłem że prawy jest zaprowany, a w lewym pojawiły się kropelki wody. Czy jest szansa że się to jakoś wygrzeje???

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zdemontować, sprawdzić nieszczelność,uszczelnić,wysuszyć,udrożnić recylkulację powietrza w lampie.Zbyt szczelna też źle.

Opublikowano
Zdemontować, sprawdzić nieszczelność,uszczelnić,wysuszyć,udrożnić recylkulację powietrza w lampie.Zbyt szczelna też źle.

Wszystko sprawdzone, lampy szczelne. Tydzień jeździłem bez klapek osiłaniających ksenony, dziś je zamontowałem i wyciągnąłem szare plastiki z odpowietrzników i po 30 minutach znów zaparkowane...masakra

Opublikowano

również borykałem  się z tym problemem  w Bi Xenonach , pomogło dokładne obsuszenie lamp  i pozostawienie  je otwarte by temp. się wyrównała  potem   nawiercenie  w lampach małych otworków miedzy kloszem a podstawą lampy  po rogach  bo tam zbiera się woda  ( od spodu lampy  wiertełko 3 mm ) wywaliłem odpowietrzniki  dolne  ,  odpowietrzniki górne skróciłem tak by nie było tego zakrzywienia tylko na równo i lekko poluzowałem klapki  ( mam na śrubki i spinkę ) spinki nie zapinałem i pomogło .

Edytowane przez foni

Opublikowano

Witam, a podpowiecie jak ściągnąć ten biały plastik z odpowietrzników i jak je udrożnić ???

Opublikowano

Witam u mnie przeszło, wyciągnąłem zaślepki odpowietrzników i jak na razie mam spokój, nawet myjnia nie straszna...szkoda tylko że jak reflektory parowały to teraz od wewnątrz są takie delikatne ślady...

Opublikowano

Cześć a podpowiesz jak zdemontowałeś te zaślepki odpowietrzników i trzeba wyciągać do tego  lampy ??

Opublikowano
Cześć a podpowiesz jak zdemontowałeś te zaślepki odpowietrzników i trzeba wyciągać do tego  lampy ??

Bez wyciągania lampy, bierzesz płaski śrubokręt i delikatnie podważasz patrząc od góry na lampę

Opublikowano
20 godzin temu, piti82 napisał:

Bez wyciągania lampy, bierzesz płaski śrubokręt i delikatnie podważasz patrząc od góry na lampę

Ja dokładnie nie przyglądałem się reflektorom bo ostatnio mam dużo roboty, ale tez dostane się do dolnych odpowietrzników bez wyciągania lampy??  A po wyciągnięciu tego plastiku czym przetykałeś odpowietrznik, i rozumiem ze już z powrotem plastiku nie zakładałeś tylko tak jeździsz???

Opublikowano

http://cloud.tapatalk.com/s/5a737d43dd227/20180120_171210_001_001.mp4

Odpowietrzniki nie były przytkane, na razie jeżdżę bez tych szarych zaślepek

e3b3cde232ba08710ed9bfd2a8a847fa.jpg

Opublikowano
21 godzin temu, piti82 napisał:

https://cloud.tapatalk.com/s/5a737d43dd227/20180120_171210_001_001.mp4

Odpowietrzniki nie były przytkane, na razie jeżdżę bez tych szarych zaślepek

e3b3cde232ba08710ed9bfd2a8a847fa.jpg

Dzięki wielkie za podpowiedz :) wolnym czasie wezmę się za to, a jeździsz na zwykłych żarówkach, czy na żarnikach ksenonowych ??

Opublikowano

Ksenonowe[emoji4]

Opublikowano
2 minuty temu, piti82 napisał:

Ksenonoweemoji4.png

Na takich żarnikach z allegro za 150/200 zł? Jakiej firmy masz i jak się to sprawuje nocą lub na mokrej nawierzchni???

Opublikowano

Palniki Philips 4850K, nie z allegro mają 3 lata z tej chwili. Na starych reflektorach świeciły nie najgorzej ale 283tyś. Zrobiły swoje. Teraz na nowych lampach wygląda to tak:8585039de0fd7e90be717784246d842b.jpgbc04d9bea1f9c43547e836322b47bf6a.jpg

Opublikowano
W dniu 31.01.2018 o 00:16, piti82 napisał:

Witam u mnie przeszło, wyciągnąłem zaślepki odpowietrzników i jak na razie mam spokój, nawet myjnia nie straszna...szkoda tylko że jak reflektory parowały to teraz od wewnątrz są takie delikatne ślady...

Wyciagales gorne czy dolne?

Opublikowano
Wyciagales gorne czy dolne?

eb196cdbaeefcb9ae616ac90fbd37c9b.jpg
Na razie jeżdżę bez tych zaślepek

Opublikowano
30 minut temu, piti82 napisał:

Palniki Philips 4850K, nie z allegro mają 3 lata z tej chwili. Na starych reflektorach świeciły nie najgorzej ale 283tyś. Zrobiły swoje. Teraz na nowych lampach wygląda to tak:8585039de0fd7e90be717784246d842b.jpgbc04d9bea1f9c43547e836322b47bf6a.jpg

Bardzo fajnie to wygląda. To nie jest zestaw oryginalny a wiec jakie masz przetwornice gdzie kupowałeś?? i przerabiałeś coś w lampie??

Opublikowano
Bardzo fajnie to wygląda. To nie jest zestaw oryginalny a wiec jakie masz przetwornice gdzie kupowałeś?? i przerabiałeś coś w lampie??

Dlaczego nie oryginalny?

Pełen oryginał, nawet lampy które wymieniłem są valeo.

Auto wyjechało na ksenonach z fabryki

Opublikowano
7 minut temu, piti82 napisał:

Dlaczego nie oryginalny?

Pełen oryginał, nawet lampy które wymieniłem są valeo.

Auto wyjechało na ksenonach z fabryki

Aaa sory, myślałem ze masz zwykle lampy i ze sam zakładałeś żarniki , dla tego wypytywałem czy coś przerabiałeś i z kat brałeś cały zestaw.