Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aliexpress - ogólnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Okazje" to tak.
To o czym piszesz nie jest pełnowartościowym towarem.

Opublikowano
W dniu 26.01.2018 o 08:37, Robero321 napisał:

ogólnie takich rzeczy nie warto kupować bo nie wiesz czy do ceny zakupu w Polsce nie będziesz musiał zapłacić cła czasami to połowa tego co zapłacisz za sprzęt...

Jaka połowa? 23% + jakieś tam drobne opłaty ok 20-30zł?
Podobno na ali nie można oficjalnie sprzedawać podróbek.

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Telefonicz napisał:

"Okazje" to tak.
To o czym piszesz nie jest pełnowartościowym towarem.

Obyś miał rację.

Opublikowano
Jaka połowa? 23% + jakieś tam drobne opłaty ok 20-30zł? Podobno na ali nie można oficjalnie sprzedawać podróbek. 

"Oficjalnie" [emoji6] A słyszeliście o ukrytych aukcjach? Masę rzeczy można kupić. I jakoscią wcale nie odbiegają od oryginału-nie wszystko oczywiście. Przykład: buty w przeliczeniu na PLN 68zł. 

a880e4b18676c157feeca0fe35478a1c.jpg7e2b4166c3a0505e7c578898288b33eb.jpg

Wysłane z galaxy s7

Opublikowano

Ok a jak namierzyć te "ukryte" aukcje?

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Trzeba na Facebook znaleźć grupe np: Aliexpress markowo aukcje ukryte, Uzależnieni od Aliexpress dołączyć do grupy i tam już jest wszystko opisane. Zamawia się oficjalnie inny przedmiot, a sprzedawca wysyła przedmiot który jest opisany na grupie. Głównie ubrania, obuwie, biżuteria, zegarki, okulary, torebki,

Wysłane z galaxy s7

Album z zegarkami do wyboru do koloru.

http://x.yupoo.com/photos/usdcome-hotmail-com/albums

Opublikowano
57 minut temu, ...radek... napisał:

Trzeba na Facebook znaleźć grupe np: Aliexpress markowo aukcje ukryte, Uzależnieni od Aliexpress dołączyć do grupy i tam już jest wszystko opisane. Zamawia się oficjalnie inny przedmiot, a sprzedawca wysyła przedmiot który jest opisany na grupie. Głównie ubrania, obuwie, biżuteria, zegarki, okulary, torebki,

Wysłane z galaxy s7

Album z zegarkami do wyboru do koloru.

http://x.yupoo.com/photos/usdcome-hotmail-com/albums

To co innego, autorowi chodzi o oficjalne aukcje.

A te są ukryte bo właśnie oficjalnie nie można sprzedawać podrobionych markowych rzeczy.

I to dotyczy wszystkich kategorii (odzież, obuwie, elektronika, części samochodowe itd itp)

Opublikowano
  • Autor

Ten temat założyłem dla wszystkich, niech sobie każdy wyjaśnia swoje sprawy ☺️

Ja ostatnio kupiłem bluzę zapłaciłem za nią 42 zł wziąłem rozmiar XXL bo tak myślałem, że chińskie rozmiary są za małe no i okazało się faktycznie, że bluza jest za mała a taka ładna ?

Opublikowano

Ja kupuje dużo na ali... Zwłaszcza dużo rzeczy z ukrytych aukcji. Nigdy nie miałem problemów aby coś było nie tak...  Mam też kilku zaufanych sprzedawców z któwymi dogaduje sie przez whatsapp i płacę paypalem i też jest git.

Jeżeli chodzi o ukryte aukcje to niektóre "repliki" są nawet znośne a niektóre to nie odbiegają niczym od oryginału, nawet bym był wstanie powiedzieć żę to ta sama linia produkcyjna, różnica tylko w $  :)

Opublikowano

Ja mam prawie od roku telefon z chin, oukitel k10000 (trochę cegła, ale bateria jest bezkonkurencyjna) telefon nigdy nie miał żadnego, nawet najmniejszego problemu z zasięgiem w plusie 4G (taka różnica że zamiast lte pokazuje się 4G) język w sofcie też ok, myślę że z 99% jest pl. Może i podzespoły nie są porównywalne z 'flagowcami' samsunga itp ale do normalnego użytkowania w 100% wystarczają, tel nie zamula nie zawiesza się, filmy na yt bez problemu w 60fps odtwarza, otg i wiele innych zalet. Po 11 miesiącach użytkowania zakup 'chińskiego' telefonu uważam za udany i kupił bym jeszcze raz.

Co do cła są oczywiście pewne sposoby na ominięcie zgodne z prawem, ja kupowałem telefon z sklepu który ma swój magazyn w niemczech, więc na drugi dzień po zakupie przywiózł mi kurier paczkę:wink:, żonie kupowałem oukitel k6000 z tym że z 'przesiadką' w NL, więc paczka też została nadana do mnie z UE czyli omineła celny. 

Edytowane przez zabiello

Opublikowano

Droższe rzeczy z ali zamawiam z magazynów EU. Nie ma cła i jest w miarę szybko. Weźcie pod uwagę ryzyko z ukrytych aukcji kupowania podróbek. Jak wpadnie na cło a celnik nabierze podejrzeń co do oryginalności to jesteście ugotowani.