keczu Posted January 27, 2018 Posted January 27, 2018 (edited) Jeśli ktoś miałby podobny problem przy instalacji zmieniarki, to może zaoszczędzi trochę czasu Do rzeczy: montaż Xcarlink do concert 2. Wcześniej zmieniarki nie było - kodowanie do zmiany. Problem - brak komunikacji z radiem, komunikat: no response from controller. Możliwe rozwiązanie: przenieść radio do innej sztuki audi - nie musi być A4 - w której kabel komunikuje się z kanałem 56 i zakodować wedle potrzeb. Wydaje mi się, że warunkiem jest to, żeby w innej sztuce były montowane takie modele radia. Należy pamiętać o wpisaniu kodu do radia przed kodowaniem bo nie połączymy się z radiem. Edited January 28, 2018 by keczu
Fido Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 U mnie nie było fabrycznej zmieniarki i podłączając XcarLinka nic nie musiałem kodować. 1
keczu Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 59 minut temu, Fido napisał: U mnie nie było fabrycznej zmieniarki i podłączając XcarLinka nic nie musiałem kodować. A u mnie Xcarlink nie działał. A sprawdzałeś jakie masz kodowanie ? Może była już ustawiona opcja zmieniarki ?
Fido Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Nie sprawdzałem bo nie było takiej potrzeby. Dobrze wszystko podłączyłeś ? Masa do radia też ?
keczu Posted January 28, 2018 Author Posted January 28, 2018 W tej chwili działa a nie działało bo radio było zakodowane bez zmieniarki. Masa do radia jest potrzebna zgadza się Zrobione zostało jak napisałem w pierwszym poście coby inni mieli łatwiej. Dodam, że wystarczy przepiąć w innej audi tylko kostkę zasilającą ale nie zapomnieć o wpisaniu kodu do radia.
dudpis Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 (edited) Panowie odświeżam temat bo mam coś takiego po podłączeniu adaptera na aux. Czyli z tego co wyżej wystarczy, że przełożę radio do audicy ze zmieniarką, wpisze kod i bez kompa się zakoduje? Bez adaptera nie mogę wejść wgl w opcje CDC, nie było zmieniarki fabrycznie. Edited January 5, 2020 by dudpis
Recommended Posts