Jump to content
Przerwa techniczna od 18:00. Wracamy najszybciej jak to będzie możliwe. Przepraszamy za niedogodności.
IGNORED

zmieniarka kodowanie

Recommended Posts

Posted (edited)

Jeśli ktoś miałby podobny problem przy instalacji zmieniarki, to może zaoszczędzi trochę czasu ;)

Do rzeczy: montaż Xcarlink do concert 2. Wcześniej zmieniarki nie było - kodowanie do zmiany.

Problem - brak komunikacji z radiem, komunikat: no response from controller.

Możliwe rozwiązanie: przenieść radio do innej sztuki audi - nie musi być A4 - w której kabel komunikuje się z kanałem 56 i zakodować wedle potrzeb. Wydaje mi się, że warunkiem jest to, żeby w innej sztuce były montowane takie modele radia. Należy pamiętać o wpisaniu kodu do radia przed kodowaniem bo  nie połączymy się z radiem.

Edited by keczu
Posted

U mnie nie było fabrycznej zmieniarki i podłączając XcarLinka nic nie musiałem kodować.

• Upvote 1
Posted
59 minut temu, Fido napisał:

U mnie nie było fabrycznej zmieniarki i podłączając XcarLinka nic nie musiałem kodować.

A u mnie Xcarlink nie działał. A sprawdzałeś jakie masz kodowanie ? Może była już ustawiona opcja zmieniarki ?

Posted

Nie sprawdzałem bo nie było takiej potrzeby.

Dobrze wszystko podłączyłeś ?

Masa do radia też ?

Posted

W tej chwili działa a nie działało bo radio było zakodowane bez zmieniarki. Masa do radia jest potrzebna zgadza się ;) Zrobione zostało jak napisałem w pierwszym poście coby inni mieli łatwiej. Dodam, że wystarczy przepiąć w innej audi tylko kostkę zasilającą ale nie zapomnieć o wpisaniu kodu do radia.

• 1 year later...
Posted (edited)

Panowie odświeżam temat bo mam coś takiego po podłączeniu adaptera na aux. Czyli z tego co wyżej wystarczy, że przełożę radio do audicy ze zmieniarką, wpisze kod i bez kompa się zakoduje?
Bez adaptera nie mogę wejść wgl w opcje CDC, nie było zmieniarki fabrycznie.

81939098_483902315602965_8596626408745205760_n.jpg

Edited by dudpis